Black metal duo Vergel (Beograd/Čačak) objavio je konceptualni mini album – EP Hermetic Aspect.

Materijal je sniman u periodu 2020. u studijima Češnjak iz Kragujevca, kao i Wave Studio i Analog Mind iz Beograda. Miks i mastering su rađeni 2021. u nemačkom Stage One studiju kod Andy Classena (Holy Moses).

“Ideje za pesme nastale su u ranijim godinama benda od strane gitariste EVL-a ali su nestabilne postave omogućavale tek povremen studijski rad kao i koncertnu aktivnost. Rešeni da izdanje ipak bude urađeno sa živim bubnjevima, pomenuti EVL i ColdKaos (vokal i bas) angažovali su Vojina Ratkovića Vorata iz bendova Carnival of Flesh, Punished itd.“, navode iz tabora benda.

Black metal koji sviraju je u osnovi izvorni old school s početka 90-ih godina, ali kako kažu, van starih šablona kao i modernih tendencija, sa dozom autentičnosti kroz različite uticaje drugih metal pravaca i muzičkih žanrova uopšte.

Vizuelni identitet izdanja Hermetic Aspect je grafički rad, ilustracija ColdKaosa, inspirisan delima strip umetnika Corrado Roia i renesansnog slikara/grafičara Albrecht Dürera.

Album je dostupan digitalno na YouTubeu, a bend se može podržati kupovinom istog putem BandCamp stranice izdavača Archaic Sound iz Ukrajine. Za 25. januar su najavljeni digi-CD i vinil.

(SMP)

Komentari