Legendarni death metal sastav Decapitated, zajedno sa gostima Incantation, Nervosa i Kassogtha nastupiće 15. marta u klubu Zappa Baza u Beogradu!

Biće ovo šesti srpski koncert jednog od najpoznatijih sastava iz Poljske, koji je pre svega cenjen u tech death metal krugovima, iako je danas bliži groove metal podžanru. Evropska turneja nosi naziv Nihility i očekuje se da će bend istoimeni album svirati u celosti.

„Pažnju na svoj neverovatan talent skrenuli su već u samim počecima jer su bend osnovali u ranim tinejdžerskim godinama. To potvrđuje i činjenica da je ključna figura i predvodnik benda Wacław ‘Vogg’ Kiełtyka svirao i u Vaderu, a trenutni je član Machine Heada. Decapitated je do danas izdao osam albuma, a najaktuelniji Cancer Culture objavljen je prošle godine“, navode organizatori, agencija Hengtajm.

Incantation je death metal bend nastao 1989. u Nju Džersiju. Uz Suffocation, Immolation i Mortician čine okosnicu njujorške death metal scene. Nervosa je ženski thrash/death metal bend iz Sao Paula, nastao 2010. godine. Iza sebe imaju četiri albuma, a najaktuelniji od njih Jailbreak objavljen je za Napalm Records u septembru tekuće godine. Kassogtha je progressive death metal/metalcore bend nastao 2018. u Ženevi. Iza sebe imaju dva studijska albuma: A New World to Come (2018.) i rEvolve (2022). Ovo će im biti prvi koncert u Srbiji.

Informacije o ulaznicama biće dostupne uskoro, a za a više informacija zapratite zvanični Facebook Event.

(SMP)

Komentari