Banjalučki metal sastav Melldown objavio je ovih dana debi album Cryptomnesia.

Materijal je sniman u periodu 2020-2023. u studiju Cirith Ungol kod Dražena Kecmana, koji je bio zadužen za snimanje, miks i mastering.

„Iako su ideje za pesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mesto vokala i Duška Milijevića na mesto ritam gitariste, stigle su i nove ideje, te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promenio i svoj muzički pravac“, pojašnjavaju iz benda.

Kako kažu, ne svrstavaju se u klasične šablone metal muzike, a uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcorea. To su bendovi poput Gojire i Lamb of God, te stari uzori Mastodon i At the Gates.

Vizuelni identitet albuma Cryptomnesia izašao je iz četke banjalučkog digitalnog umetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crteže, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecrafta.

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, sastav je učestvovao na takmičenju demo bendova na povratničkom Demofestu u Banjaluci.

Album je dostupan na većini digitalnih servisa ali svakako bend možete podržati kupovinom istog po principu “name your price” putem Melldown BandCamp stranice.

(SMP)

Komentari