Legendarni britanski heavy metal sastav Tygers of Pan Tang nastupiće 11. maja u zemunskom klubu Fest, najavio je hrvatski promoter Purgatory.

„Tygers of Pan Tang su osnovani 1978. u Whitley Bayu, u Engleskoj i uz Iron Maiden, Saxon, Def Leppard, Angel Witch, Samson, Girlschool, Diamond Head, jedni su od začetnika i najboljih predstavnika NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) pravca. U svojoj 46 godina dugoj karijeri objavili su 13 studijskih albuma, a aktuelni Bloodlines izašao je ove godine. Od samih početaka bend vodi glavni i originalni član – Robb Weir, koji je kroz celu karijeru oko sebe okupljao fenomenalne muzičare. Naše starije generacije metalaca ih vrlo dobro pamte, jer su ploče Wild Cat i Hellbound licencno objavljene u Jugoslaviji 80-ih, a uz to su i veoma dobro prodavane. Ipak, ovo je tek prvi put da nastupaju u ovim krajevima“, navodi se u zvaničnom saopštenju organizatora.

Bend će imati i regionalnu podršku u vidu bendova Invazija, Kobold, Biciklić i Shangri-La.

Kapacitet kluba je ograničen i u prodaji će biti samo 200 karata. Prvih 50 karata u prodaji su po ceni od 2.500, nakon čega će biti 3.000 a ako ih preostane, na dan koncerta će koštati 3.500 dinara. Pretprodaja je moguća isključivo u beogradskom Rockfire Record Shopu, (Mihizova 22, Dorćol). Za one koji nisu iz Beograda postoji mogućnost slanja karata poštom, a za poručivanje se možete javiti porukom na stranici prodavnice na Facebooku ili Instagramu.

Za aktuelne informacije zapratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari