Tri bioskopska platna, dva bioskopa na otvorenom, 36 filmova, 12 heavy metal bendova, tribine, radionice i izložbe strip crteža, ali i konkurs za najbolji domaći horor film, očekuju publiku od 30. juna do 2. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici na Internacionalnom festivalu umetničkih horor filmova Slaughter.

Ljubitelji horor filmova, tokom trajanja festivala, biće u prilici da pogledaju dugometražne igrane, dokumentarne, eksperimentalne i kratke filmove ovog žanra.

– Novitet na festivalu od ove godine je besplatni boravak u kampu u okviru festivalskog prostora kao i korišćenje bazena, teniskih i drugih sportskih terena, te sportski ribolov. Tu je i prilika za obilazak lokalne turističke destinacije, srednjovekovnog grada Koprijana. Rezervacije su otpočele i moguće su putem mejla camp@slaughterfestival.com – kažu iz udruženja.

Organizatori iz udruženja građana iz Doljevca Komplos Art Factory kažu da žele da podstaknu domaću, horor filmsku produkciju, pa su zato, kako navode, ove godine raspisali konkurs za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta.

– Uslovi su da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način, kažu iz organizacije i dodaju da je važno da film nije javno dostupan na Youtube kanalima i drugim internet platformama. Konkurs je otvoren do 25. juna, a godina produkcije bi trebalo biti 2022. ili 2023. godina. Najbolji film biće prikazan na festivalu i dobiti Zlatu Macolu, nagradu koja asocira na radni alat doljevačke klanice, osnovane 1952. godine – navode organizatori.

Kao prateći program održaće se i „Slaughter heavy metal festival“ autorskih bendova – na dve nezavisne bine nastupiće 12 bendova iz zemlje i inostranstva, a biće organizovane i tribine, radionice i izložbe strip crteža. Spisak bendova koji će nastupiti pogledajte na letku ispod.

Ulaz za sve posetioce biće besplatan, a organizatori najavljuju da će za Nišlije i Leskovčane biti organizovan i besplatan prevoz do Doljevca i povratak, a biće obezbeđen i besplatan parking.

(SMP)

Komentari