Beogradski tech/thrash metal sastav Quasarborn objavio je album Novo oružje protiv bola, a tim povodom zakazan je i koncert koji će biti održan 28. maja u Domu omladine Beograda.

Na albumu se nalazi devet pesama, i dostupan je na svim streaming servisima, kao i na BandCamp stranici benda. U pitanju je prvo izdanje Quasarborna otpevano na maternjem jeziku. Produkciju albuma potpisuje frontmen Luka Matković, dok je za dizajn omota i pratećih vizuala bio, kao i do sada, zadužen bubnjar Marko Danilović Tihi.

Quasarborn - Novo oružje protiv bola

– Koliko se naš drugi album razlikovao od prvog, duplo toliko se ovaj razlikuje od prva dva, bar ja to tako doživljavam. Dosta promena je usledilo u prethodne 3-4 godine, od kako smo snimali A Pill Hard to Swallow. Pre svega, ovo je prvi album u kojem je učestvovao Dimitrije. Njegov autorski upliv je u mnogo čemu začinio stil benda, ali autorski se dosta istakao i Tihi, koji je napisao dosta deonica, što gitarskih, što bubnjarskih. Tomas je  bas solažicama i prolaznicama oplemenio pesme i dao novu ulogu bas gitari u našim pesmama. Zaista mislim da više nego ikada zvučimo kao bend – rekao je Matković, i dodao da je iz tog razloga i produkcijski išao u pravcu „sirovijeg“ zvuka.

– Nismo koristili razne tehnologije modernog doba koje su korišćene na prethodna dva albuma, i mislim da ovo izdanje na neki način zvuči kompaktnije i „življe“, kao da slušate bend koji svira ispred vas. Same pesme su raznovrsnije nego ikad, ovaj album je baš šaren, i jako smo ponosni na to – ističe Luka.

Promotivni koncert biće održan 28. maja, umesto prvobitno najavljenog 27. maja (kako je saopšteno iz benda, datum je pomeren zbog solidarnosti sa protestom „Srbija protiv nasilja“) u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Kao specijalni gosti nastupiće novosadski post-HC sastav Polywhy. Karte se nabavljive po pretprodajnoj ceni od 500 RSD u Rockfire šopu i BeerSheepu, a na dan koncerta koštaće 800 RSD.

Postavu Quasarborna čine pevač i gitarista Luka Matković, gitarista Dimitrije Čuturilo, basista Miloš Tomasović i bubnjar Marko Danilović Tihi.

(SMP)

Komentari