Dva metal događaja očekuju nas u predstojećem periodu u novosadskom klubu SKCNS Fabrika. Solunski doom metalci The Temple nastupiće u ponedeljak 15. maja, dok će isti prostor 19. juna pohoditi death metal bendovi Rottenness i Gorgatron, koji dolaze iz Meksika i SAD.

Sastav The Temple osnovan je 2005. godine i već prvim demo snimkom snimljenim 2007. privukao je pažnju na globalnoj underground sceni. 2022. se pojavljuju sa albumom Of Solitude Triumphant koji je postavio temelje evropske turneje, u sklopu koje nastupaju u Novom Sadu.

Za više informacija o ovom koncertu zapratite zvanični Facebook Event.

Rottenness je meksičko-američki brutal death metal bend koji je osnovao gitarista Jaleel Castillo kasnih devedesetih godina i odmah krenuo na turneje po Meksiku, SAD , Evropi i Južnoj Americi, nastupajući na stotinama koncerata, uključujući festivale Obscene Extreme, Meh Suff, Bogota Deathfest i Maryland Deathfest, uz turneje sa bendovima Malignancy, Fuck the Facts, Cephalic Carnage i mnogim drugima. Aktuelni album je Violentopia (2022.), koji je objavljen pod etiketom Selfmadegod Records iz Poljske. Na albumu su gostovali članovi bendova Cephalic Carnage, Pig Destroyer, Unidad Trauma i Abysmal Dawn.

Gorgatron je death metal bend osnovan u gradu Fargo, u Severnoj Dakoti, čiji zvuk se bazira na posvećenosti rifovima u death metal i thrash stilu. Od 2006. do sada delili su binu sa mnogim velikim imenima, među kojima su Anthrax, Testament, The Black Dahlia Murder, Goatwhore, Skeleton Witch, Anal Cunt, Malevolent Creation, Defeated Sanity, Anal Blast, Origin, Pathology, Pyrexia, Phobophilic, Maul i Machine Head. Do sada su objavili albume Torturetorium (2010.), Inner Supremo (2015.), Pathogenic Automation (2020.) i Agony Reborn (2022.).

Detalje o ovom koncertu pratite na Facebook eventu.

Ulaznice za oba koncerta će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike, po ceni od simboličnih 600 dinara.

(SMP)

Komentari