Portugalska black metal senzacija Gaerea u sklopu The Undying Mirage turneje premijerno dolazi u Beograd, saopštila je agencija Hengtajm.

“Datum za pribeležiti je četvrtak, 8. jun, a mesto održavanja crnometalne svečanosti je Zappa Barka. Gaerea je portugalski black metal bend nastao 2016. u Portu, kako rekoše u jednom intervjuu: sa svrhom da omogući širenje unutrašnjeg osećaja besa među drugima. Osećaj koji je toliko vredan da ga nismo mogli kvantifikovati ili čak imenovati. Gaerea predstavlja taj isti osećaj. Nešto što može da se opiše samo imenom koje smo sami stvorili i može samo to značiti“, navodi se u saopštenju organizatora.

Bend je do sada izdao istoimeni EP 2016., nakon čega su nanizali tri studijska albuma: Unsettling Whispers (2018.), Limbo (2020.) i najaktuelniji Mirage (2022.)

„Kažu da je poslednji nastao pod snažnim uticajem pandemije i kako smo imali priliku da shvatimo da baš ništa nije sigurno, odnosno da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo, a tu su uvek i sveprisutne teme mizantropije, mentalne obamrlosti i autodestrukcije. Posebno ističu narcisizam kao bolest modernog doba pa razlog za njihovo nošenje maski možemo videti i u tome. Ljubitelji bendova kao što su Mgła, Uada, Groza ili Kanonenfieber ne smeju da propuste ovaj koncert. Vidimo se 8. juna u Zappa Barki“, ističu organizatori.

Informacije o početku pretprodaje biće dostupne uskoro, a oficijelni Facebook event zapratite ovde.

(SMP)

Komentari