Bendovi Insectation, Bombarder, Oskrnavitelj, Swamp Dukes i Latebloom, predstavili su ovih dana novi materijal.

Novi bend na sceni koji ovim putem predstavljamo je beogradski Insectation. Oni su se upravo oglasili debi singlom „Pills“ za koji je snimljen i efektni video spot. Ovu deathcore/metal petorku čine pevač Jovan Dorkin (Stomp, ex-Magma, ex-Instead of a Kill, ex-Draconic), gitaristi Andrej Antohin i Vuk Đenadić, basista Igor Prlja te bubnjar Miloš Kovačević (ex-Instead of a Kill, ex-Downstroy, ex-Draconic, ex-Alogia).

„Pills“ će zajedno sa numerom „Synthetic“ činiti buduće izdanje A Synthetic Creed Overdose. Obe numere snimljene su u studiju Blaze a bend trenutno radi na novim pesmama.

Kultni speed metal sastav Bombarder vratio se novim EP izdanjem III. Na EP-u se nalaze dve numere: „Bombarder III“ u kojoj gostuje Hellbutcher (Nifelheim) i live izvedba „Novo meso“ sa albuma Ledena krv, snimljena u samom jeku pandemije, u prostorijama novosadskog Doma B-612. Za digitalno i fizičko izdanje na kaseti i specijalnom limitiranom vinilu pobrinuće se Grom Records.

Oskrnavitelj, old school black metal bend iz Beograda koji predvodi Ivana Savić a koji sačinjavaju članovi nekadašnjih bendova Kramp, Sakramentum, Retribution i Eris, objavio je dva singla sa predstojećeg albuma Pradavni. U pitanju su pesme „Oskrnavitelj“ i „Prognanik“. Album je snimljen u studiju Paradox u Smederevu.

Kulpinski stoner rock/metal sastav Swamp Dukes objavio je debi singl „Death House Rescue“. Bend je oformljen 2022. a sastav čine Stevan Fujto (ex-Concrete Sun), Bora Jovanović i Ilija Stevanović (Sangre Eterna).

“Bend je oformljen u čast 20 godina poznanstva članova postave, koji su zapravo svoje muzičke dane započeli zajedno još 2003. godine”, navode iz Swamp Dukes tabora. Trio trenutno radi u studiju Ikkonix na prvom EP izdanju Living Nightmares, na kojem će se naći ova i jos četiri numere. EP bi trebalo da se pojavi do maja meseca.

Novosadsko/inđijski metalcore bend Latebloom objavio je lyric-video za pesmu “Umbra“. Bend je nastao početkom 2020. godine nakon raspada sastava Frozen Moonlight. Pesmu su snimili Dejan Ilić i Dragan Panjak, dok je miks odradio Rodoljub Raičković (Vortex Studio).

(SMP)

Komentari