Kultni holandski sympho metal sastav Epica predvođen zanosnom Simone Simons nastupiće na glavnoj bini EXIT festivala, koji će biti održan od 6-9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu! Priliku da nastupe na glavnoj bini dobile su i devojke iz beogradskog thrash/heavy metal sastava Jenner, a potvrđeni su i nastupi velikog broja bendova na Explosive bini najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope.

„Gitarski hram EXIT festivala, kultnu Explosive binu, prodrmaće novih 23 najžešćih hardcore, metal i punk bendova sa različitih krajeva sveta. Po prvi put u Srbiji nastupiće legendarni kanadski sastav Exciter, pioniri speed metal žanra sa muzičkom karijerom dugom skoro pola veka i američki Massacre, čiji je debitantski album ‘From Beyond’ definisao i usmerio death metal kao pravac. Pridružuju im se brazilski NervoChaos, koji je singlovima ‘Son of Sin’, ‘Torn Apart’ i ‘Taphephobia’ najavio predstojeći, 11. studijski album Chthonic Wrath, kao i meksički metalci Armada, italijanski Violentor i danski hardcore punk bend Night Fever, dok sastav Sacred Reich ipak neće nastupiti“, navode iz EXIT-a.

Domaće i regionalne snage ove godine predvodiće imena poput Bombardera, Sarcasma, Hyperboree i dr.

„Snažnu regionalnu postavu predvode internacionalno prihvaćeni beogradski speed/trash metal bend Bombarder, kultni bugarski sastav Hyperborea, slovenački punkeri Hak Attak i metalci Sarcasm, hrvatski Flesh i Dead Dog Summer, hardcore kvartet Urban Instinkt iz Bosne i Hercegovine i punk-rock petorka Punkreas iz Crne Gore, dok će domaću scenu predstavljati bendovi Larska, Polywhy, Svlak, 3 A. M., Affliction, Fiskalni račun, Vršnjačko nasilje, Dead Joker i Claymorean“, ističe se u saopštenju.

EXIT festival biće održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Festivalske ulaznice dostupne su po promotivnim cenama od 6.990 dinara i uz uštedu od 60 odsto, a mogu se kupiti na sajtu festivala, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

Explosive Stage 2023

(SMP)

Komentari