Kultni američki thrash metal bend Toxik nastupiće 18. maja u novosadskoj SKCNS Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album Dis Morta, objavljen prošle godine za Massacre.

Uz njih će nastupiti i tehnički thrash metal bend iz Beograda, Quasarborn.

Toxik je osnovan 1985. godine u gradu Pikskil u državi Njujork. Bend je bio aktivan do 1992. godine, a nakon duže pauze, na scenu se ponovo vraćaju 2013. godine. Album World Circus objavljen je 1987., potom poznato remek-delo Think This 1989., i trideset i tri godine kasnije njegov naslednik je Dis Morta. Album se bavi društveno-političkim temama sa prethodnih albuma, u koje uklapa kontraste aktuelnog stvarnog sveta, koristeći složene, ali harmonično izbalansirane muzičke teme.

Quasarborn je sa radom počeo 2016. godine. Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom izuzetno prošaran uplivima iz drugih metal i rock podžanrova. Bend je objavio album prvenac The Odyssey to Room 101 2018. godine, dok je 2020. izašao A Pill Hard to Swallow u kojem se zaista ogleda žanrovska raznolikost benda. Singl „Ne možeš imati sve“ koji najavljuje naredni album benda, ovoga puta na maternjem jeziku, izašao je decembra 2022. godine“, navodi se u saopštenju SKCNS-a.

Ulaznice mogu da se kupe online, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.200, a redovna cena u pretprodaji biće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 2.000 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

(SMP)

Komentari