Lazarevački heavy/power metalci Claymorean obeležiće desetogodišnjicu rada specijalnim izdanjem By This Sword We Rule: A Decade of Steel.

Materijal će biti objavljen na proleće za američku kuću Stormspell Records, koja je realizovala sve dosadašnje albume benda. Izdanje se sastoji od 15 pesama u ukupnom trajanju od 76 minuta, a na njemu će se naći novosnimljeni EP The Vendetta Trilogy, zatim neobjavljene, kao i demo i koncertne snimke benda nastale u periodu od 2014. do danas.

Za omot albuma zadužen je čuveni kanadski umetnik Yannick Bouchard (King Diamond, Blazon Stone, Ancient Empire, Merciless Law), dok miks i mastering, kao i do sada, potpisuje Boris Šurlan (Midnight Studio).

„Prevalili smo dug put, ne samo kao bend Claymorean, već i kao ljudi. Stariji smo celu jednu deceniju (ne nužno i mudriji) i naše vreme na ovoj planeti postaje sve kraće da bismo stigli da uradimo nešto smisleno, makar to bilo značajno isključivo nama. Zbog toga je ovo izdanje posebno, jer oživljava prošlost opevanu na potpuno nov način – prastare pesme ponovo snimljene onako kako ih izvodimo pred publikom u protekle dve godine, kao i brojne demo pesme koje nisu objavljene na nosaču zvuka“, rekao je osnivač i gitarista benda Vladimir Garčević.

On je dodao da ovo jeste zvuk prošlosti Claymoreana, ali istovremeno predstavlja i sadašnjost benda.

„Ovo je naš poklon svima vama koji ste nas podržavali u protekloj dekadi. Ovo izdanje govori ko smo mi danas, naizgled nezaustavljivi heavy metal kvintet iz malog Lazarevca. Nadamo se da ćemo takvi i ostati još mnogo godina“, zaključuje Garčević.

Što se koncertnih aktivnosti tiče, sastav će nastupiti na kultnom Up the Hammers festivalu u Atini (18. maj – warm up show).

By This Sword We Rule: A Decade of Steel spisak pesama:

1. Arioch, Knight of the Swords (2023 re-recording)
2. Hymn of Vengeance (2023 re-recording)
3. The Triumph (2023 re-recording)
4. Cimmeria (2023 re-recording feat. Alexandra Lioness of Jenner)
5. Blood of the Dragon (feat. Ced Forsberg of Blazon Stone)
6. Dreamer on a Path of Light (demo 2014)
7. Night Eternal (demo 2014)
8. Prince of Immortals (demo 2014)
9. Old Mountain (demo 2016)
10. The Final Journey (demo 2016)
11. Blood-Red Shield (demo 2016)
12. Blackest Void (demo 2016)
13. Battle in the Sky (demo 2020)
14. Spirit of Merciless Time (live 2021)
15. We Fight Like Lions (live 2021)

Claymorean

(SMP)

Komentari