Zanimljivo izdanje uskoro stiže iz Vukovara u Hrvatskoj. Naime, black metal sastav Prognan najavio je za prvi kvartal 2023. izlazak novog albuma Naši životi više ne postoje nakon desetogodišnje pauze. U pitanju je konceptualan album o srpskom vojniku koji prolazi sve strahote prvog svetskog rata, od Kolubarske bitke, Albanske golgote do Solunskog fronta.

Kako saznajemo, na albumu će se naći deset pesama i trajaće oko sat vremena. Zabeležena su i razna gostovanja, kao i uživo snimljen hor, dodatne perkusije i razne orkestracije.

Još jedna zanimljivost vezana za ovaj sastav je angažman gitariste i vokala Koba u filmskoj industriji, koji je komponovao muziku za brojne trailere holivudskih filmova, kao što su: Pirates of the Caribbean 5, Alien, Logan, Dr. Strange, Spiderman, Jurassic World, Game of Thrones, Star Wars: Rogue One i mnogi drugi.

– Nisam nikad mislio da ću moći praviti epsku, filmsku muziku i živeti od toga, ali mi je neizmerno drago da mogu živeti radeći ono što volim – ističe Kob, i dodaje da mu je drago što ovaj album ipak nije snimljen pre deset godina.

– Ne bi niti približno zvučalo kako danas zvuči. Moja filmska kompozitorska strana je unela novi element u stvaranje ovog albuma – kaže ovaj muzičar.

A kako sve to zvuči, poslušajte u dva singla koja su nedavno objavljena.

Prognan - Naši životi više ne postoje

(SMP)

Komentari