Bendovi War Engine, Númenor, Imperium, Pannox, Ascend, dreDDup i sickSoul, predstavili su ovih dana novi materijal.

Novosadski thrash metalci War Engine koji su proteklog vikenda proslavili 13 godina postojanja, objavili su i četvrti singl sa aktuelnog albuma Decadence. Pesma nosi naziv „Annihilation Profit“, a na istoj gostuju Spaske i Duća.

Kao što smo najavili, projekat Númenor će uskoro objaviti izdanje u potpunosti posvećeno sastavu Blind Guardian – Tales From the Edge of Time. Bend trenutno u studiju beleži pesme na kojima se očekuje veliki broj eminentnih gostujućih muzičara. Poslušajte numeru „Theatre of Pain“ u kojoj gostuje Charles Rytkönen (Morgana Lefay).

Bend Imperium, sastavljen od bivših i sadašnjih članova vodećih vojvođanskih metal sastava kao što su Nevergreen, Tales of Dark…, Ámok, Pero Defformero, predstavio je nedavno još jednu numeru sa tekstom na mađarskom jeziku. U pitanju je pesma „A szerelem árnyéka“ i pojaviće se na debi albumu koji uskoro izlazi u Mađarskoj. U planu su i pesme na engleskom jeziku.

Novo ime na domaćoj metal sceni, novosadski Pannox, nedavno je na svojoj zvaničnoj stranici objavio prvo obraćanje javnosti, demo-singl „Enemy Internal“. Ovaj sastav čine pevač/gitarista Relja Škrbić (Project Necrobios, Voden), Vladimir Čokorilo (Niflungar) na basu, Samuel Luka Oyeyele na solo gitari i bubnjar Zoran Kandić (Echo Spiritus, ex-Dagon).

Beogradski heavy metal sastav Ascend objavio je “Elan Bite”, drugi singl sa EP-a Zero Hour koji je objavljen 30. septembra. Pesmu prati i zvanični video koji je sačinjen od snimaka napravljenih tokom njihovih nastupa i procesa snimanja EP-a u studiju, a možete ga pogledati ispod. EP sadrži četiri pesme, a produciran je u studiju Citadela kod Luke Matkovića.

Novosadski industrial rokeri dreDDup imaju novi spot i to za još jednu staru pesmu. U pitanju je numera „Futurism“, koja datira iz 2005. godine a svirana je uživo od 2007. godine, da bi na kraju bila objavljena tek 2009. na albumu EI Conquistadors.

Spot je izmontiran od snimaka sa 82 koncerta na kojima je ova pesma izvedena uživo. Montaža je urađena tako da se koristio samo tačan trenutak bez pomeranja materijala napred nazad. „Futurism“ je ujedno i najviše svirana pesma grupe dreDDup, izvedena je do sada uživo preko 360 puta pred publikom. dreDDup ove godine proslavljaju 25 godina aktivnog rada i tim povodom planiraju da urade 10 spotova za stare numere koje publika voli, a koje nemaju vizuelnu prezentaciju. Ovo je sedmi spot koji je izašao ovim povodom, a već uveliko se radi na novom. Montažu i režiju potpisuje reditelj Mihajlo Obrenov.

Šabački rapcore sastav sickSoul objavio je novi video-singl „Čekam“. Montaža i video produkcija je odrađena od strane Bojana Mitrovića i Magic Box Digital ekipe. Snimanje, mix i mastering pesme je odrađen u šabackom studiju LittleStone. Ovo ujedno predstavlja najavu za drugi album ANXIOZZY, čiji je izlazak zakazan za drugu polovinu oktobra i biće dostupan na svim streaming servisima. Izlazak albuma prate i koncertne aktivnosti benda, ali o tome više reči u narednim nedeljama.

(SMP)

Komentari