Explosive bina će u dubokim rovovima Tvrđave i ovog leta dočekati sve ljubitelje metala, hardcorea i punka, uz skoro 30 muzičkih imena. Na čelu programa kultne ekstremne bine nalaze se isto tako kultni škotski The Exploited. Od njihovog prvenca Punk’s Not Dead i drugog albuma Troops of Tomorrow, koji se danas smatraju klasicima punka, prošlo je tačno 40 godina, a žestoki veterani su spremni da još jednom zagrme sa novosadske tvrđave.

Ove legende, koje i dalje nepokolebljivo vladaju scenom, prethodnih decenija su muzički uticale na veliki broj bendova, među kojima su Metallica, Slayer, Anthrax, Nirvana, Queens of the Stone Age, ali i Discharge, koji će ove godine takođe nastupiti na Explosiveu. Stvaralaštvo The Exploiteda pokriva različite podžanrove, od punk rocka i thrash metala do hardcore i street punka i smatraju se jednim od najvažnijih bendova u protekle četiri decenije.

Jednako glasni biće još devet novih imena sa ekstremne Exitove bine: Crown Court, Lamori, Bohemyst, Smrt Razuma, Šank, Vox Populi, Chain Cult, Hexis i War Engine. Tako program ove bine stiže do skoro 30 imena, uz ranije objavljene Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, Moscow Death Brigade, Nervosa, Tankard, Architect of Pain, Black Tooth, Chains, Heresy, Madvro, Misconduct, Noctiferia, Oathbringer, Progon, Shining, Stranger, Terminal Prospect i The Undertones.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula. U prodaji su četvorodnevne ulaznice po ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 50 odsto. Cena regularnih jednodnevnih ulaznica je 2.990 dinara, fan pit ulaznice su dostupne po poklon ceni od 3.990 dinara, a VIP po ceni od 12.000 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tixa.

(SMP)

Komentari