Bendovi Nula, Infest, Chemical Tomb, Havarija, Ljuska, Mrtvi, Jevadh i Dharuygh, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski stoner/sludge/post metal bend Nula singlom „Iza vela“ najavljuje debi album So zemlje, koji narednog meseca izlazi za hrvatski Geenger Records. Singl je dostupan na svim digitalnim platformama. Lyric video potpisuje nagrađivani vizuelni umetnik Mihajlo Dragaš. Album je snimljen u studiju 3×2 u Pančevu. O fizičkim izdanjima više vesti u danima koji dolaze.

Deathrash metal veterani Infest ekranizovali su još jednu pesmu sa aktuelnog albuma Psychosis (Defying Danger Records, 2021). U pitanju je numera „Mental Warfare“. Video je snimljen u novosadskom klubu SKCNS Fabrika i za isti je bio zadužen Owl Scream Records.

Beogradski crossover/thrash sastav Chemical Tomb objavio je snimak sa devet kompozicija koji je zabeležen u studiju Rambo u Beogradu. Bend trenutno priprema debi album koji će objaviti RTR Records krajem 2022. godine.

Mladi beogradski thrash metal bend Havarija objavio je singl „Razdor“, propraćen lyric videom i time najavio rad na novom materijalu. Singl je sniman ove godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production, pod sigurnom rukom Luke Matkovića (Quasarborn).

Novi album 30. aprila objavljuje i zrenjaninska Ljuska. U pitanju je one-man black metal koji predvodi Sifr Shraddha. Album nosi naziv Thanatanamnesis i izdaće ga  američki Vargheist Records. Album traje skoro 50 minuta i sadrži sedam pesama dok je za prvi singl odabrana numera „Seeds on Stones“.

Mrtvi, eksperimentalni black metal one-man projekat multiinstrumentaliste Damjana Stefanovića (Goddess, ex- Sarah Jezebel Deva), objavio je spot za pesmu „Lake of Memories“ koji najavljuje album The ExiZentialist koji će biti objavljen za Life Is A Dream Records.

Novosadski post/progressive metal bend Jevadh objavio je, uz podršku Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu, prvi video singl pod nazivom “NANM 74“. Kako kažu iz benda, pesma je inspirisana izrekom “Jack of all trades, master of none” i idejom te izreke, ali iz malo pesimističnijeg ugla.

Projekat Dharuygh iz Mladenovca objavio je još jedan instrumentalni singl „Nomad“ sa predstojećeg, drugog EP-a na kojem uveliko radi (ukupno pet novih numera), sa planom da isti izađe u julu. Dharuygh je i dalje one-man band, a možda se u budućnosti budu čuli i nečiji vokali. Što se same pesme tiče, prvobitna ideja je bila da traje više od 15 minuta, ali je podeljena i skraćena i neki delovi će se čuti i na sledećem EP-u.

(SMP)

Komentari