Nekadašnji gitarista beogradskog power/prog metal sastava Moondive, koji danas nastupa pod umetničkim imenom Marko Celesty, posle 14 godina najavio je povratak na scenu sa novim projektom.

Naime, projekat je pokrenut u Trstu zajedno sa bubnjarom Fabio Buleom, a plan je da im na svakom singlu gostuje poznati muzičar sa scene.

Marko Celesty– Svakih mesec dana će izlaziti po jedan singl sa specijalnim gostom koji će biti iz nekih top bendova. Na prvom singlu, koji je zvanično objavljen 10. aprila, pridružio nam se Michael LePond, basista sastava Symphony X, dok će na drugom gostovati Alex Strapoli, klavijaturista benda Rhapsody of Fire. Posle izlaska osme pesme izbacićemo još dve bonus numere u vidu celog albuma sa još većim iznenađenjem – kaže Marko za naš portal.

Što se same muzike tiče, Marko otkriva da nas očekuje moderan metal i čvršća svirka nego što je to bio slučaj sa Moondiveom.

– Žanrovski, ne radi se o symphonic metalu, već će to biti da tako kažem kombinacija modernog metala i muzike za trejlere uz maksimum virtuoznosti. Sve je snimljeno uživo sa ekstremno teškim frazama i harmonijama. Fabio je vrhunski bubnjar i biće mnogo iznenađenja u pesama što se tiče proletanja kroz žanrove – kaže Marko i dodaje da je produkcija rađena u Londonu i da će materijal biti objavljen za italijansku izdavačku kuću Rebel Music.

Fabio Bule

Prvi singl „Light of Transparency“ poslušajte ispod:

(SMP)

Komentari