Bendovi Sangre Eterna, Nominal Abuse, Satan’s Acolytes, Machinated, Project:Dystopia, Praznina i Darth Vutrax, predstavili su ovih dana novi materijal.

Novosadski melodic death metal bend Sangre Eterna najavio je povratak na scenu singlom „Dead Man’s Tale“! Singl nagoveštava treći album Cultus Umbrarum koji se trenutno snima u studiju Ikkonix. Kako kažu, album će predstavljati novu eru benda koji trenutno čine Ilija Stevanović (vokali, klavijature), Bora Jovanović (gitare), Davor Menzildžić (bas) i session bubnjar Milan Jejina.

Sada nepostojeći novosadski grindcore bend Nominal Abuse objavio je koncertno (audio/video) izdanje „After Values Have Vanished“. U pitanju je jedan od njihovih poslednjih nastupa koji je održan u klubu CK13 pre skoro 10 godina. Trenutno nema najava da će bend nastaviti sa radom.

Novu pesmu „Icon of Sin“ predstavio je novosadski black/speed/punk bend Satan’s Acolytes. Numeru su napisali Davor Benka i Stefan Dobeš, dok je za mix i master bio zadužen Within Cells (Szabolcs Kéringer).

Projekat Machinated iza kojeg stoji Borko Stojičić (studio Sonic Room, Srpska Crnja), objavio je spot za singl „Post Cortinae Ruber“, koji je ujedno i uvertira za EP izdanje na kojem su planirani i razni gosti.

Project:Dystopia predstavio je novu pesmu „Necropolis“, koju možete poslušati ispod.

– Svoju muziku smatram ličnim zalogom u metal nasledstvu i ne planiram da od nje profitiram“ poručuje alfa i omega projekta, Aggro.

Ađanski one-man black metal projekat Praznina predstavio je debi EP Podsvesno mrtav koji čine tri numere: „Mudrost kroz patnju“, „Podsvesno mrtav“ i „Večna.Hladna.Prazna“. Iza projekta stoji Dimitrije Mirić Deimos (takođe aktivan i u bendu Todesfall).

Darth Vutrax, intergalaktički lord sa planete Urghalis koji je trenutno nastanjen u Banjaluci, izbacio je svoju viziju Manowar klasika „Black Wind, Fire & Steel“, sa albuma Fighting the World (Atco Records, 1987.).

Vutrax je otpevao numeru te odsvirao gitaru i bas gitaru, a u realizaciji pesme pomogli su mu Lord Mirax (solo gitara), Count Markans (programiranje bubnja, snimanje) i Baron Shokex (mastering).

Darthovi planovi samo su njemu poznati, te u ovom trenutku nemamo predstavu šta je sledeće čime će ova misteriozna persona da se bavi u budućnosti.

(SMP)

Komentari