Objava na SMP Facebook stranici sa pitanjem: „Poslednji put kada ste nosili majicu nekog benda, koji je to bend bio?“ zabeležila je više od MILION komentara za 20 dana!

Ovaj post, objavljen 27.12.2021, trenutno broji 1,087,025 autentičnih komentara (bez spama, ljudi se drže zadate teme i uredno nabrajaju bendove), a objavu je videlo neverovatnih 16,975,961 korisnika (organski reach) ove društvene mreže!

Treba naglasiti da post ni u jednom trenutku nije sponzorisan, a da sama Facebook stranica našeg portala ima oko 16.000 pratilaca. Ginisov rekord nismo pomenuli slučajno – naime, 2012. godine upravo prema ovom sajtu, svetski rekord za post sa najviše komentara na Facebooku iznosio je 1,001,552! Koliki je tačno danas ne znamo, ali smatramo ovo ogromnim uspehom za jedan mali nezavisni portal koji je primarno posvećen promociji srpske metal scene i srodnih pravaca.

Algoritam društvenih mreža je misterija koju nije lako dokučiti. Jasno je da postoje tehnike, kao i vrste objava koje će u startu privući više pažnje od drugih, ali brojka od MILION komentara zaista je podatak za istoriju, i sasvim izvesno reč je o jednom od najkomentarisanijih postova (ako ne i najkomentarisanijem) svih vremena na ovim prostorima. Slobodno nas ispravite ako grešimo. 😉

Hvala svima koji nas prate, uskoro smo tu i sa izborom za Najbolje srpsko metal izdanje 2021. godine, so stay tuned. \m/

SMP Facebook post sa milion komentara

(SMP)

Komentari