Internacionalni death metal projekat Power Concept predstavio je ovih dana debi EP Anthropocentricity.

Projekat sa Novog Zelanda predvodi Branislav Belošević Bebac, nekadašnji pevač domaćih bendova Analni Karakter, Pathological Splatter, Sarcomman i dr. Pored njega, učešće na ovom materijalu uzela su dva Amerikanca – bubnjar Kevin Talley (ex-Dying Fetus, Suffocation, Misery Index, Six Feet Under, Chimaira) i basista Gavin Brooks (0% Hate), te mađarski gitarista Henrik Sándor (As Karma Brings).

– Više od 13 godina se nisam bavio muzikom. Ovo su sve moje ideje koje su po prvi put realizovane bez konkretnog timskog rada, online, što bi se reklo. Do Kevina sam uspeo nekako da dođem kada je bio na Zelandu sa Suffocation, čovek je jednostavno morao biti na mom prvom snimku, jer mi jer Destroy the Opposition (Dying Fetus) jedan od najomiljenijih albuma svih vremena – priča nam kroz smeh Bebac.

Na EP-u, koji je miksan u Argentini, radilo se skoro godinu dana, a kako navodi Bebac, materijal je velikim delom posvećen Bojanu Stamboliji (Maroth).

Naredni EP Inhuman Compatible planiran je za april 2022., nakon čega će krenuti i pripreme za full-length izdanje.

Anthropocentricity možete besplatno preuzeti sa ovog linka, uz napomenu da je isti dostupan na većini streaming platformi.

Lyric video za numeru „Self Recollected“ pogledajte ispod.

(SMP)

Komentari