Vest da je gradonačelnik Novog Sada potvrdio da će proslava dve decenije EXIT festivala biti održana ove godine izazvala je oduševljenje festivalskih fanova širom sveta, i probudila je nadu da, uz ubrzanu vakcinaciju i poštovanje mera, možemo gledati u skori izlaz iz pandemije.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala prema aktuelnim najavama trebalo bi da bude održana od 8. do 11. jula 2021. na standardnoj lokaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi, a upravo smo saznali da je potvrđeno jedno od najvećih imena iz heavy metal sveta – švedski sastav Sabaton!

Sabaton važe za miljenike srpske publike, i odavno su dobro poznato ime u našim krajevima. Ne sumnjamo da će atmosfera na ovom događaju, pogotovo nakon potpunog prekida festivalskih i koncertnih dešavanja, biti više nego eksplozivna!

„Bend Sabaton u svojoj dvodecenijskoj karijeri broji devet studijskih albuma, sopstveni festival u Švedskoj, platinaste prodaje, nagrade i veliki broj nastupa širom sveta. Energični i živopisni nastupi uživo veliki su adut ove grupe, koja se ubraja među najveća heavy metal imena današnjice“, navodi se u saopštenju organizatora.

Među do sada potvrđenim bendovima koji su zanimljivi posetiocima SMP-a su i legendarni sastav Sepultura, slovenački Laibach, te žestoke cure iz Švedske, Thundermother. Nove objave očekuju se uskoro.

Ulaznice

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo ceni od 6.990 dinara, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cenu. Ulaznice se mogu nabaviti putem zvanične stranice festivala, kao i putem prodajne mreže Gigs Tix. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ulaz na ovogodišnji festival. Takođe, pokrenuta je i popularna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“, koja će biti dostupna do isteka veoma ograničenih zaliha.

Svi detalji u vezi sa ulaskom na festival biće na vreme objavljeni na zvaničnom sajtu Exita, u skladu s budućim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

(SMP)

Komentari