Max Butcher, jedan od glavnih ljudi kragujevačkog death metal sastava Mortuary, gostovaće u live podcastu koji će 28. februara realizovati UG Muzika za imunitet. Mortuary važi za pionire domaće death metal scene, a povod za razgovor je objavljivanje retrospektivnog CD i kasetnog izdanja Final Mortuary of Souls, koje će se u prodaji pojaviti 1. marta posredstvom Grom Records/Darzamadicus Records.

Bend Mortuary bio je aktivan od 1990. do 1995. godine. U tom periodu snimljena su četiri studijska demo snimka.

„Usled nemilih dešavanja devedesetih godina i sveopštem rasulu u kome se našla bivša država, članovi benda odlaze svako na svoju stranu i sastav prestaje sa radom. Međutim, frontmen benda Max Butcher nastavlja sa vrlo aktivnim životom na domaćoj i međunarodnoj metal sceni. Kroz razne aktivnosti, od rada na fanzinima i časopisima, preko organizacije koncerata, do vođenja Butcher Sound etikete, Max je ostao aktivno ime na sceni sve do današnjih dana“, navodi se u pratećem saopštenju, te dodaje da će ova unikatna emisija biti svojevrsni muzički vremeplov koji nikako ne bi trebalo da propustite.

„U emisiji ćemo se dotaći minulih vremena i nastanka ekstremne metal scene na ovim prostorima, ali takođe kroz razgovor i razne teme, prekopaćemo i neke interesantne momente, događaje, i napraviti poveznicu sa današnjim periodom i scenom. Podcast je zamišljen kao interaktivni događaj, tako da vas pozivamo da učestvujete u emisiji, pošaljete nam vaša pitanja, i na taj način oplemenite celu priču“, saopšteno je iz UG Muzika za imunitet.

Za više detalja, pratite zvanični Facebook event.

Mortuary Muzika za imunitet

(SMP)

Komentari