Novosadski sastav BES objaviće singl „Krah“ tačno u ponoć na novogodišnje veče, kao poklon svim ljubiteljima čvršćeg zvuka.

Iako pesma kojom će bend poželeti srećnu novu ima prilično apokaliptičan i pesimističan naziv, ekipa BES-a poručuje da je u pitanju svojevrstan “omaž” protekloj 2020. koja je, kako kažu, itekako ostavila traga u našim životima.

– Za nas muzičare je bilo nezamislivo provesti takoreći celu godinu u četiri zida, bez ijednog nastupa. UŽAS. Pri tom apsolutno ne želimo da pričamo o finansijskim gubicima, već o čistom kontaktu sa publikom i tom predivnom energijom koja se dešava na nastupima. To je za nas neprocenljivo – rekao je gitarista benda Saša Friš.

On je dodao da će debi album benda Periferija ljudskosti ipak da se pojavi u prodaji na proleće, a ne u decembru kako je ranije najavljeno.

– Prvobitna ideja je bila da se to dogodi sada, tokom decembra, međutim, zbog celog ovog cirkusa primorani smo da pomerimo izlazak za proleće. U međuvremenu ćemo izbaciti nadamo se još 2-3 singla. Do tada, budite pozitivni… ne na virus… već u glavi, uživajte u životu i ljubavi, dišite punim plućima, slušajte muziku i nadajte se da ćemo se od tamo negde maja, juna, ponovo svi družiti na koncertima. Sve najbolje u 2021. godini, voli vas bend BES! – poručuje Friš.

Video za pesmu „Krah“ biće dostupan 31.12. u ponoć, na linku ispod:

(SMP)

Komentari