Neumoljivi death/thrash metalci Infest objaviće u aprilu iduće godine šesti album Psychosis za Defying Danger Records!

Ekipa se nalazi u studiju Citadela u Beogradu, gde je u toku snimanje bubnjeva.

– Kada završimo bubanj, selimo se u studio Vortex u Inđiju, gde se nastavlja sa snimanjem gitara i basa, a zatim nazad u studio Citadela na snimanje vokala. Produkcija albuma se radi u Srbiji, pod palicom Rodoljuba Raičkovića, dok se master radi u Švedskoj, kod legendarnog Dan Swanoa – kaže za SMP pevač i gitarista Infesta, Zoran Sokolović Vandal.

Na novom albumu naći će se osam pesama i intro, a tema istog, prema rečima našeg sagovornika, su najteže mentalne bolesti, provučene kroz obruč religije i celokupne situacije u kojoj se nalazi naše društvo.

– Naravno, muzika je i dalje maksimalno agresivna, ali je ovaj put stavljen akcenat i na atmosferu, tako da ima i par pesama koje su dosta sporije nego što smo navikli, ali su upotpunjene drugim segmentima. Neka to bude iznanađenje, jer smo puno radili na nekim novinama i mislimo da je to pravi pogodak – ističe Zoran, i dodaje da će na albumu gostovati Ross Dolan i Robert Vigna iz kultnog death metal sastava Immolation, te Igor Miladinović, iz sastava Chaoisum.

Omot za Psychosis potpisuje Toderico Roberto Art, a izdavač je i ovoga puta Defying Danger Records, sa kojim je bend već sarađivao. Album je najavljen za april 2021., a prva turneja trebalo bi da usledi već u maju.

– Naravno, sve će to da zavisi od celokupne zdravstvene situacije i mogućnosti putovanja. U najavi su i Vienna Metal Meeting u Austriji, Metal Magic fest u Danskoj, nekoliko koncerata u Nemačkoj i Poljskoj, ali sve je sada pod znakom pitanja, dok se ne vidi celokupna situacija sa Covidom – zaključuje Vandal.

Infest - Psychosis

(SMP)

Komentari