Bendovi Void Inn, Sigma Epsilon, Zvijer, Monah, Riverroth, D Zoo, Blankfile, BaYaT, Sink, Face Off, Urvina i Kuka & Motika Experience, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski alt/dark metal sastav Void Inn objavio je spot za pesmu „Stay Young“. Video je ujedno i najava za predstojeći, drugi po redu EP End This Game čiji je izlazak predviđen za 30. oktobar. Fotografiju potpisuje Branislav Pecaranin Bandži, dok je za edit bio zadužen Rebi.

Sigma Epsilon, thrash metal bend iz Beograda obradio je numeru „Nisam dobro“ koju u originalu izvodi Đorđe Miljenović (Wikluh Sky). Muziku i tekst potpisuje Đorđe Miljenović, dok su za aranžman bili zaduženi Aleksandra Stamenković i Stefan Tomić, koji je odradio i produkciju, miks i master.

Nakon nekoliko godina tišine, black metal bend Zvijer objavio je pesmu „Pakao“, obradu speed/thrash metal veterana Bombarder sa njihovog debi albuma Speed Kill. Iz Zvijeri navode da ova kultna stvar nije najava novog albuma koji se uskoro očekuje, već je snimljena da bi se odala počast najstarijem aktivnom metal bendu sa prostora bivše Jugoslavije.

Monah je black metal duo koji zajedničkim snagama realizuju Volkh (Strahor, Srbija) i Grba (Morana, Crna Gora). Singl „Suve ruke“ je najava istoimenog full-length albuma koji će objaviti Nav Records.

Riverroth, thrash/black ekipa iz Novog Sada, snimila je spot za numeru „Mad Will Inherit The Earth“ koja je zabeležena u studiju Piknik u tom gradu. Za video je bio zadužen Spartans Design, a pesma će u svom celekupnom trajanju uskoro biti dostupna na BandCamp stranici benda.

Subotički nu metal bend D Zoo predstavio je singl i spot za pesmu „Slepac prati slepog“ i kako kažu, u pitanju je remake već postojeće numere sa prvog albuma Welcome To D ZOO iz 2012. godine. Za snimanje spota bio je zadužen Nemanja Ledenski, dok su za montažu i režiju odgovorni vokali D Zoo-a Andrej Pejović i Filip Budanović. Pesma je realizovana u Studiju 11 u Subotici, a postprodukciju je odradio Vladimir Rusić.

Beogradski metalcore sastav Blankfile predstavio je lyric-video za pesmu „#O4TF“. Numera je prvi singl sa EP-a Truth Be Sold koji možete preslušati na vodećim muzičkim servisima. EP je zabeležen u kruševačkom studiju Piranha, dok je miks i mastering numere odrađen u Bostonu – pomenuta zaduženja potpisuju Shane Frisbey i Peter Rutch iz The Brick Hit House studija.

Novosadski alt-metal bend BaYaT predstavio je pesmu „Madness“, koja je prvi singl sa predstojećeg albuma Purge.

„Pesma se prirodno nastavlja na prvi album i nagoveštava šta se može očekivati od drugog albuma. Ova pesma oslikava trenutno stanje društva u kojem živimo. Previše informacija u kombinaciji sa modernom tehnologijom i eksplozijom lažnih vesti šalje ljude u jedno stanje konfuzije i ludila. Ovu numeru karakteriše snažna poruka u refrenu, prateći strofe koje idu dublje u suštinu toga zašto se nalazimo gde se trenutno nalazimo i šta treba da uradimo povodom toga“, navode iz benda.

Beogradski sastav Sink objavio je prvi singl „Tri ne“ sa predstojećeg albuma Koren, koji je najavljen za kraj godine. Podsetimo, Sink je do sada objavio dva albuma – Pred stubom srama… i Sve što nisam ja. Produkciju potpisuje Nebojša Radovanović (Nineteen Sound Production).

Atmospheric post metal bend Face Off izbacio je video za „Machine“, pesmu sa aktuelnog EP-a Machines koji je objavljen 18. septembra.

„Pesma „Machine“ je zamagljena prezentacija stvarnosti koja se odvija u svesti osobe. Igrajući se sa realnošću, dva talasa se sudaraju; agresivni, dominatni motiv, koji represivnošću uslovljava ponašanja drugih i refleksija licnosti koja, boreći se za vazduh, pokušava da se izbori za svoj život“, kažu iz benda.

EP Machines je konceptualni nastavak prethodnog izdanja Massive iz 2017. godine. Iako kreativno deluju u tročlanom sastavu, Face Off je na ovom izdanju radio kao duo – Marija Vitasović (vokali, tekstovi), Stefan Vitasović (muzika, instrumenti). Bubanj na EP-u je svirao Milan Jejina i snimljen je u Devotion Studios u Beogradu (Marko Zivanović). Ostale instrumente, vokale i efekte potpisuje Face Off, dok je za miks bio zadužen Chris Edrich (FOH inženjer za Leprous, The Ocean, Tesseract, Agent Fresco…). Mastering je radio Pierrick Noel iz Atelier Masteringa. Video za pesmu „Machine“ je montirao Lutfi Firmansyah.

Urvina je prokupački ambijentalni metal bend formiran u septembru 2020. godine od strane pijaniste Marka Sinadinovića i pevačice Bojane Panovske. Pesma „11 meseci“ govori o afektivnoj i patološkoj vezanosti žena koje su bile izložene fizičkom nasilju u partnerskom odnosu za svoje mučitelje. Numera je snimana tokom avgusta i septembra 2020. godine u niškom studiju Mora od strane Nenada Tasića (koji je producirao pesmu, te odsvirao gitaru i bas gitaru) i novosadskom studiju Alpha od strane Dušana Živanovića. Grafičko rešenje omota je uradila Milica Nikolić iz Užica, dok je spot za pesmu uradio Marko Savić (36productions, Kraljevo).

Kuka & Motika Experience je instrumentalni tradicionalni folk metal projekat iz Novi Sada i čine ga Đurađ Barać (gitara/bas/programiranje harmonike) i Miodrag Fodora (programiranje bubnja). Za audio, mastering i video bio je zadužen Đurađ.  Pesma „The Unsolvable Puzzle“ je prvi od tri predstojeća singla.

(SMP)

Komentari