Ovogodišnji, šesti Festival srpskog podzemlja biće održan 14. i 15. oktobra u Novom Sadu.

U okviru festivala biće predstavljena tri programa: koncertni, izložba underground publikacija – fanzina i DIY market.

„Zbog neizvesnih okolnosti, zbog trenutne pandemijske situacije i kako bismo izbegli otkazivanje događaja, doneli smo odluku da FSP realizujemo u online varijanti. Nastupi će biti prenošeni uživo sa dve lokacije (Dom B-612 i Owl Scream Studio) na više Facebook stranica i YouTube kanala. Uskoro ćemo objaviti vreme održavanja i detalje koji se odnose na koncerte“, navodi se u saopštenju organizatora.

U sklopu koncertnog programa festivala nastupiće šest izvođača: Terrörhammer (thrash/black metal), Man-E-Faces (hardcore), Marjan & ŽeŽe (ambiental), Odvojena stvarnost (post punk), Potop (stoner rock) i ŽeŽe (noise).

Što se izložbe tiče, upućen je poziv svim zainteresovanim autorima, umetnicima koji uređuju ili su nekada uređivali underground fanzine, kao i kolekcionarima, da dostave naslovne strane i ostale važne infromacije o ovim dragocenim publikacijama koje poseduju. Svi pristigli materijali biće objavljeni u online galeriji i predstavljaće svojevrsnu izložbu, ali i bazu ovog izuzetnog medija alternativne kulture. Adresa za slanje materijala je festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com, a rok je 1. oktobar.

Organizatori najavljuju i DIY market.

“Ni ove godine nećemo preskočiti mnogima najdraži segment Festivala srpskog podzemlja – DIY market, gde naši drugari sa scene imaju priliku da predstave svoje radove, izdanja itd… Ukoliko nam vremenske prilike dozvole, ovogodišnji market će biti održan u dvorištu Doma B-612 tokom trajanja festivala, 14. i 15. oktobra“, zaključuje se u saopštenju.

Za sve aktuelne informacije o festivalu pratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari