Prokupački metal sastav Melissa objavio je debi album My Empire Has No Limits za Take It Or Leave It Records.

Iako je bend osnovan daleke 1986. godine, spletom raznih okolnosti, zvanično izdanje realizovano je tek nedavno.

– Kada smo konačno krenuli sa stvaranjem našeg prvog albuma, to smo učinili, čini mi se, sa duplo više energije od one koju smo imali kao klinci sredinom 80-tih, kada smo prvi put uronili u ozbiljne „metalne“ vode…  Zapravo, kada si mlad i neiskusan želiš podsvesno da budeš kopija nekog drugog, i tada si ponosan. A kada si stariji i iskusniji, želiš ipak da budeš pre svega svoj, ono što jesi, i iskreno, kroz tekstove i muziku preneseš svoje emocije publici i poruku: da ovaj svet nije baš takav kakvim ga određeni broj ljudi doživljava. Mi u svojim tekstovima imamo mnogo autobiografskog i socijalnog – pojašnjava pevač i gitarista benda Dejan Stojanović.

Melissa - My Empire Has No LimitsPrema njegovim rečima, album je pun optimizma i poruka da nikada ne treba stati u ostvarivanju svojih želja, snova i ciljeva.

– Kroz naše tekstove često se provlači njeno veličanstvo – žena. Žena kao simbol dobrote, ponosa, moći… pa ponekad i zla. To je normalno jer se, otkako svet postoji, čovečanstvo vrti oko žena. Mi smo to probali, na neki specifičan način da opišemo u pesmama. Zato smo, uostalom, i odabrali da nam na naslovnoj i zadnjoj strani albuma bude lik žene – kaže Dejan.

Album se u fizičkom (CD) obliku može nabaviti u svim bolje snabdevenim muzičkim trgovinama, kao i direktno preko Facebook stranice izdavača. Takođe, dostupan je i preko svih vodećih digitalnih platformi.

Melissa postoji još od davne 1986. godine. Ime je dobila sasvim slučajno po prvom albumu heavy metal legendi Mercyful Fate. Grupa je u to vreme imala priličan broj zapaženih koncertnih nastupa, od brojnih gitarijada gde je po pravilu bila među prva tri benda, pa sve do nastupa na tada retkim televizijama i radio stanicama. Postojala je do 1995. godine, i za to vreme uradila tek tri demo snimka, zbog mladosti i neiskustva. Zbog brojnih životnih okolnosti ostaje u hibernaciji sve do početka 2017. godine, kada dva originalna člana (Dexter i Ifta) odlučuju da ponovo započnu avanturu.

Postavu benda danas čine pevač i gitarista Dejan Stojanović – Dexter, gitarista Ilija Milosavljević, basista Boro Radoja, te bubnjar Ivan Miljković- Ifta.

(SMP)

Komentari