Zoran Popnovakov i Goran Stepančev, urednici novosadskih portala Dotkom – Nepolitikin Zabavnik i Liman Crew, pokrenuli su nedavno internet Rock ’n’ Roll radio stanicu Undergrand.

Ideja se, prema rečima Gorana Stepančeva, javila negde početkom korona epidemije kako bi se “ubilo vreme” tokom policijskog časa. U priču se uključio i Zoran Popnovakov koji je, kako kaže, oduvek želeo da bude muzički urednik na nekom radiju.

“Nepojmljivo mi je da se na takvom mestu uglavnom nalaze ljudi koji baš i ne vole svoj posao. U nedogled vrte 100 pesama, ponavljaju se iste šeme svaki dan, uvek isti bezlični ‘hitovi’ s čestim besmislenim upadicama i šalama ‘na silu’. Neverovatna je to pojava, ako znamo da postoje milijarde različitih pesama na ovom svetu i beskonačne mogućnosti kombinacija numera i žanrova, a oni se stalno drže istih 100 pesama. Goran se samo nadovezao na taj moj ‘vlažni san’ i eto nas, sad imamo Undergrand radio, koji već u naslovu označava o čemu se radi”, kaže Zoran.

Prema njegovim rečima, koncept je od početka bio da se pušta muzika koja ne može da se čuje na drugim stanicama.

„Normalno da ne puštamo samo ekstremne žanrove, već često ima i prijemčivije muzike, ali zaista nastojimo da budemo ‘drugačiji od drugih’. Od početka stoji otvoren poziv bendovima da nam šalju svoj materijal kako bismo ih promovisali“, kaže Zoran.

U celu priču uključio se i metal saborac Milan Rakić (MH Concerts, Serbian Hellbangers, Grom Records). S obzirom da je nedavno ukinuta radio emisija Extreme Zone koja se šest godina emitovala na Radio televiziji Vojvodine, Rakić će radijsko prisustvo nastaviti kroz emisiju “Sat groma”, koju uređuje nedeljom od 22h.

Undergrand radio emituje muziku 24 sata dnevno, a možete ga slušati na ovom linku. Za više informacija o emisijama i drugim aktuelnostima, zapratite zvaničnu Facebook stranicu.

(SMP)

Komentari