Najpopularniji muzički streaming servis na svetu, Spotify, od danas je dostupan u 12 novih zemalja, među kojima je i Srbija.

Pored naše zemlje, servis je na radost brojnih ljubitelja muzike konačno dostupan i u ostalim zemljama Balkana (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija), kao i u Rusiji, Kazahstanu, Belorusiji, Moldaviji i Ukrajini, potvrđeno je iz ove kompanije.

Spotify je osnovan 2006. godine u Švedskoj i u pitanju je audio streaming platforma koja nudi muziku (više od 50 miliona pesama) i podcastove izdavača i medijskih kuća. Dostupan je u više od 100 zemalja širom sveta, a pored besplatne verzije (limiti u kvalitetu zvuka, reklame), tu je i plaćena, koja će za našu zemlju i region iznositi oko 5 EUR mesečno.

Spotify je moguće instalirati na iOS i Android uređaje, kao i na Windows, Mac i Linux operativne sisteme. Pored aplikacija, tu je i desktop player za sve vodeće browsere.

Ova vest takođe će obradovati muzičare i izvođače na ovim prostorima, jer do sada nisu bili u mogućnosti da monetizuju svoje prisustvo na ovom servisu. Korišćenje Spotifya bilo je moguće samo pomoću VPN servisa i kreiranja naloga iz drugih zemalja, dok će se sada broj korisnika na našim prostorima, a samim tim i prisustvo naših izvođača na ovom servisu, drastično uvećati.

Metal na Spotify

S obzirom na činjenicu da je Spotify danas, uz Apple Music, najpopularniji streaming servis na svetu, nije iznenađenje da je i metal žanr i te kako zastupljen na istom. Pored brojnih bendova, aktuelnih i zaboravljenih izdanja, tu su i razne playliste za svako raspoloženje i priliku. Playliste su, uz Discover Weekly (sedmične preporuke koje se automatski kreiraju na osnovu vašeg muzičkog ukusa), najjači adut ovog servisa. Mi vam, za dobrodošlicu na Spotify, preporučujemo Serbian Metal playlistu koju je kreiralo uredništvo portala. Lista će redovno biti osvežavana, pa ne zaboravite da je zapratite.

Pored naših bendova, žurku možete da započnete i sa nekom od sledećih lista: Party Hard, Fenriz Metal, Queens of Rock & Metal, The Top 500 Heavy Metal Songs of All Time, Best Metal Playlist 2020, Swedish Metal Ultimate Playlist… Dalje istražujte sami. 🤘😉

(SMP)

Komentari