U saradnji sa vojvođanskim gothic/doom metal veteranima Nevergreen, na SMP YouTube stranici ekskluzivno je postavljen album Noćno oko, snimljen davne 1996. godine.

Reč je o drugom albumu benda koji je originalno objavljen za mađarski PolyGram pod nazivom Az éj szeme, a u remasterizovanoj varijanti (Marjan Mijić, studio Chainroom) ponovo je objavljen u okviru box seta Imperium (Hammer Records, 2011.) na kojem se kao bonus CD našla i srpska verzija albuma.

Iz benda kažu da su se odlučili na ovaj potez, jer je pomenuti album veoma slabo promovisan u našoj zemlji.

– Kako je sve ovo slabo promovisano u Srbiji, odlučili smo da vam poklonimo Noćno oko, kako bi se naši ljudi što više upoznali sa radom Nevergreena, te kako bismo, čim budemo u prilici, održali veliki koncert a možda izveli i Noćno oko u celosti, na srpskom – kaže za naš portal jedan od osnivača benda, klavijaturista i kompozitor Mikloš Matlari.

Ovde se nesumnjivo radi o jednom od retkih domaćih gothic/doom metal izdanja, pogotovo za to vreme kada je kod nas objavljeno jako malo žanrovski sličnih izdanja, poput Drift – Incisions (1995.) ili The Bloody Earth – Requiem of Weeping Souls (1996.).

Podsetimo da je Nevergreen nastao 1994. godine i da je do sada objavio ukupno 11 studijskih albuma. Postava koja je realizovala Noćno oko su basista i pevač Slobodan Bob Macura, gitarista Šandor Dula, klavijaturista Mikloš Matlari, te bubnjar Balaž Šipoš.

Ovde ćemo vas pozvati da zapratite našu YouTube stranicu, jer ćemo i u budućnosti imati sličnih akcija.

(SMP)

Komentari