Novosadski sastavi Armageddon i V.I.T.R.I.O.L. objaviće još jedan zajednički EP Second Coming 02.02.2020 u 20h.

U pitanju je online izdanje Tmina Recordsa koje predstavlja nastavak EP-a, Witches and Fairies – live and unplugged. Sastoji se od pet pesama, izvedenih uživo u SKC Fabrika u Novom Sadu 2017. godine, kada je V.I.T.R.I.O.L. gostovao kao predgrupa Master Guitar, na njihovoj evropskoj turneji.

Armageddon i V.I.T.R.I.O.L. - Second Coming„Četiri pesme su autorski rad Đorđa Letića i predstavljaju kombinaciju Armageddon i V.I.T.R.I.O.L. pesama, specijalno aranžiranih za ovu priliku. Tu je i jedna bonus obrada klasične kompozicije ‘Barcarolla’, francuskog kompozitora Žaka Ofenbaha (1819.-1880.), povodom 140 godina od njegove smrti“, navodi se u saopštenju koje smo dobili.

U izvođenju numera, iz ansabla V.I.T.R.I.O.L. učestvovali su: Marta Balaž – sopran i Florijan Balaž – violina,  a iz Armageddona: Vanda Marijanski – mecosopran i Đorđe Letić – gitara.

Tom prilikom, premijerno je izvedena pesma „Rainy Night Blues“ (instrumental za violinu i gitaru), koja je, kako sa navodi, udarna pesma ovog projekta i stilski se u potpunosti razlikuje od dosadašnjeg repertoara oba benda.

Preostale tri kompozicije su „Waltz of Fairies“ (stara pesma V.I.T.R.I.O.L.-a, u kojoj umesto flaute svira violina), „Ent“ (Armageddon pesma, fragment iz numere „Heavy Metal Symphony“) i „Druid“ (takođe Armageddon pesma, koja postoji i u metal verziji).

Artwork ovog i prethodnog izdanja radio je Čaba Nemet, dok je kreator maskote robota bio Tara Kerac.

Uz ovaj EP, dizajnirani su kalendari za 2020. sa artworkom Second Coming, kao i majice sa istim motivom, koje će biti poklanjane tokom radio i Facebook promocije EP-a.

(SMP)

Komentari