Tačno u ponoć 31.10.2019. na Noć veštica, kao i prethodne tri godine, novosadski sastav Armageddon objaviće novo online izdanje, ovog puta zajedno sa projektom V.I.T.R.I.O.L.

U pitanju je akustični, koncertni album pod nazivom Witches & Fairies, održan u SKC Fabrika u Novom Sadu 2017., gde su muzičari iz oba benda izvodili kompozicije Đorđa Letića (osnivača Armageddona i V.I.T.R.I.O.L.-a).

Učestvovali su poznati novosadski pevači Zoran Šandorov, Marta Balaž i Vanda Marijanski, a instrumentalne solo deonice pripale su violinisti Florijanu Balažu, koji je u sastavu V.I.T.R.I.O.L.-a od samog početka, 1992. godine. Specijalan gost na flamenko gitari bio je Nenad Patković (grupa Šinobusi), koji je zajedno sa Đorđem Letićem (prateći vokal i gitara), odsvirao dve balade Armageddona – „Bastet“ i „Back to Elfish Land“. Za bis je izvedena renesansna kompozicija iz XVI veka „Greensleeves“, sa flamenko varijacijama na temu.

Naslovna strana albuma delo je umetnika Čabe Nemeta, koji je spojio tematiku Armageddona (Witches – veštice) i V.I.T.R.I.O.L.-a (Fairies – vile) u jednu sliku. Kao model za vilu i vešticu, pozirala je Marijana Puškar, zaštitno lice V.I.T.R.I.O.L. Agencije, koja učestvuje u realizaciji ovog izdanja, zajedno sa Tmina Recordsom.

Album je od 31.10.2019., dostupan za besplatno preuzimanje preko zvaničnih sajtova Armageddona i V.I.T.R.I.O.L.-a. Takođe, preko navedenih sajtova možete besplatno preuzeti veći deo dioskografije oba benda (više od 20 izdanja) u mp3 formatu.

Armageddon & V.I.T.R.I.O.L. - Witches & Fairies

(SMP)

Komentari