Jedan od najpopularnijih progresssive rock bendova novije generacije, poljski Riverside, nastupiće premijerno u Novom Sadu! Koncert će biti održan u Pozorištu mladih 6. marta 2020. godine.

„Nakon njihovog prethodnog velikog koncerta u prepunom beogradskom Domu omladine, za ovu priliku bend je odabrao unikatnu lokaciju Pozorišta mladih, gde će u prelepom ambijentu velike sale svojim fanovima prirediti još jedno nezaboravno audio-vizuelno putovanje“, saopštili su organizatori, SKC Novi Sad.

Riverside su osnovani 2001. godine i do sada su objavili sedam studijskih albuma, te održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Novom Sadu predstaviti album Wasteland, koji je objavljen 28. septembra za Inside Out Music. Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

Sastav će na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vratiti nekoliko pesama sa prvenca Out of Myself, kao i sa uspešne ploče Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni.

Karte za koncert biće puštene u prodaju 14. oktobra po ceni od 1.700 (akcija za prvih 50 ulaznica), odnosno 2.000 dinara (pretprodaja). Na dan koncerta, ulaznice će koštati 2.400 dinara.

Naglasimo i da je koncertni prostor ograničenog kapaciteta od 450 sedećih mesta, te se potrudite da svoju ulaznicu nabavite na vreme. Za sve dodatne informacije, pratite zvanični Facebook event.

Riverside u Novom Sadu

(SMP)

Komentari