Beogradski sveženski melodeath metal sastav Nemesis objaviće debi album The War is On za Grom Records i Soul Peddler.

Na albumu će se naći 10 pesama koje su snimljene u studiju Citadela Sound Production, pod producentskom palicom Luke Matkovića, a datum izlaska albuma biće poznat uskoro.

Nemesis - The War is On„Nezavisna izdavačka kuća Grom Records od 2001. godine aktivno podržava underground scenu i za ovog izdavača smo se odlučile upravo zato što cenimo sve njegove napore da domaćoj publici približi ekstreman zvuk, ali i zato što verujemo da domaću underground scenu treba negovati ne samo kroz posete na koncertima, već i kroz održavanje njene male, ali značajne industrije. Saradnju smo ostvarile i sa Soul Peddler fabrikom vinila, koja je otvorena 2016. godine u Novom Sadu i time postala jedina zvanička fabrika za izradnju gramofonskih ploča u ovom delu Evrope. The War Is On će biti prvi izdavački poduhvat ove kuće na domaćem terenu, a mi se nadamo da ćemo opravdati poverenje koje nam je ukazano i da će se trend rasta popularnosti vinila na domaćoj sceni nastaviti“, saopštile su devojke iz benda.

Inače, sastav Nemesis postoji pet godina, i ekipa je do sada odsvirala više od 60 koncerata u zemlji i inostranstvu. Bend je do sada nastupao na Exit festivalu, Arsenal festivalu, Beerfestu, Beergardenu, Festivalu Srpskog Podzemlja i mnogim drugim domaćim festivalima, ali i na Banja Luka Demofestu, Revolution festivalu u Temišvaru i Polineroooock festivalu i Hills of Rock festivalu u Bugarskoj. Tu je i osvojena druga nagrada Bunt Rok Festivala 2018. godine, a između ostalih, binu su delili i sa imenima poput Nervosa, Thy Art is Murder i Bullet For My Valentine.

Nemesis čine pevačica Sanja Drča, gitaristkinje Aleksandra Petrović i Tijana MIlivojević, basistkinja Biljana Sovilj, te bubnjarka Selena Simić.

Nemesis – The War is On spisak pesama:

1. Wake Up
2. Uprising
3. Oppression
4. Divine Retribution
5. Living Dead People
6. Savages
7. Dead End
8. Pandemonium
9. Born Worthless
10. The War Is on

(SMP)

Komentari