Banjalučki hardcore/crossover veterani Revolt vratili su se na scenu posle 10 godina hibernacije! Povratak je obeležen singlom „Snovi“ sa albuma Kontrakcije, koji je u pripremi.

Predstojeći album Kontrakcije, naslednik je debi albuma benda U kući bola objavljenog pre 18 godina.

– Revolt je prošao kroz nekoliko personalnih promjena sa svojim bivšim članovima iz različitih perioda. Snimljene su neke nove pjesme. Jedna od njih nije potpuno nova, čak je vrlo vjerovatno i najstarija. „Snovi“. Ona je svojim refrenima predstavljala prepoznatljiv pečat na početku postojanja grupe – kaže o singlu Draško Kremenović, jedan od vokala benda.

Dodaje da pesma „Snovi“ nikada nije snimljena u studijskoj verziji i da postoji svega par zabeleženih koncertnih zapisa.

Milan Tica

Milan Tica

– Pretpostavljamo da pjesma zaslužuje da bude jedna vrsta veze između stare i dobar uvod u novu priču Revolta. Nadamo se vrlo zanimljivu, dopadljivu, kvalitetnu, iskrenu… – navodi Draško.

Za snimanje i produkciju numere „Snovi“, kao i kompletnog albuma Kontrakcije, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić (Tanker, ex-Monument), dok je za omot i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

– Neko će možda reći da su angažovane i socijalne pjesme potrošene teme, ali mi živimo u takvom društvu i smatram da se stalno treba pričati o tome i stalno to ponavljati, ne bismo li jednom uspjeli da riješimo probleme koji nas okružuju – kaže gitarista Milan Tica, koji je autor većine pesama i čiji su rifovi svojevrsni potpis Revolta.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma U kući bola (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.

Singl „Snovi“ će uskoro biti objavljen na svim streaming servisima, a trenutno ga možete poslušati na YouTubeu.

Postavu Revolta danas čine pevači Draško Kremenović i Bojan Dakić, gitaristi Milan Tica i Dejan Savić, basista Branko Stupar i bubnjar Damir Vukelić.

(SMP)

Komentari