Domaća avangardna i alt modna kreatorka Maria Margoth i njena prateća trupa izvešće kostimirani performans za vreme nastupa norveških metalaca Arcturus na ovogodišnjem EXIT festivalu.

Maria Margoth potiče sa ovih prostora i poznata je po svojim ekstravagantnim performansima. Sa svojom izvođačkom grupom Circus nastupala je na raznim događanjima i festivalima, među kojima je i EXIT festival 2012. godine. Ove godine vraća se na Explosive binu gde će 5. jula imati svoju izvedbu za vreme nastupa jednog od kultnih norveških bendova Arcturus!

Ana Ivančević Maria Margoth

Samo izvođenje i kostimi inspirisani su muzikom i neobičnom umetnošču benda. Kombinacijom plesa, mode, glume, umetnosti i avangardne filozofije, fokus će biti na ludilu i mračnoj strani čovekovog uma.

– Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da delim scenu sa jednim bendom kao što je Arcturus. Njihova muzika i umetnost veoma su inspirativni za mene i moju trupu Circus. Izvešćemo multidisciplinarni akt, koji vizuelno i tematski odgovara bendu i njihovoj muzici. Sve kostime sam ja ručno radila, a koreografija je zajednički trud svih članova trupe – izjavila je Maria i dodala da se nada da će se ljudima svideti performans te da će uživati koliko i ekipa koja će ga izvoditi.

Sve ljubitelje Explosive bine EXIT festivala očekuje susret sa bendom koji će sve prisutne povesti u još jedno magično putovanje po bespućima kosmičkih dubina koje su večna inspiracija ovog benda, a performans će to iskustvo učiniti još snažnijim.

Ovogodišnji EXIT festival biće održan od 4.-7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

(SMP)

Komentari