Jedan od najvećih svetskih metal festivala – Wacken, podržao je vranjanski metal sastav Mud Factory u borbi da debi album završe u čuvenom švedskom studiju Fredman!

Podsetimo, Mud Factory je pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava za finaliziranje albuma, a Wacken je „uleteo“ sa 1.200 evra.

– Veoma smo srećni, ponosni i zahvalni, kako Wacken fondaciji, tako i SOKOJ-u koji je prvi podržao ovu ideju, kao i svima vama koji ste prepoznali koliko je ovo važno za nas, ali i za celu domaću metal scenu, i pomogli na najrazličitije načine. Pred nama je odlazak u Švedsku i rad sa jednim od najpoznatijih svetskih producenata, a mi ćemo se potruditi da ceo taj put i proces dočaramo u jednom kratkom filmu, koji ćemo potom objaviti – istakli su iz benda.

Važno je napomenuti da je Mud Factory 2014. godine pobedio na Wacken Metal Battle takmičenju na tlu Srbije i nastupio na regionalnom superfinalu u Zadru, ali se tada ipak nije plasirao na Wacken festival.

Iz benda poručuju da želja da tamo nastupe ne prestaje, i da je pomoć ovakvog festivala definitivno znak dobrog rada i veliki podstrek za budućnost.

Mud Factory je početkom godine snimio prvi album The Sins of Our Fathers u beogradskom studiju Devotion, i sada je pred njima postprodukcija u studiju Fredman u Švedskoj.

(SMP)

Komentari