Zagrebački dark rock veterani Phantasmagoria, te beogradski dark wave sastav Asphalt Chant nastupiće 18. maja u beogradskom klubu Puls. Biće to specijalno In Memoriam veče posvećeno lideru legendarnog dark/alter rock sastava Joy Division.

Joy Division in memoriam„U subotu 18. maja, u beogradskom klubu Puls Club (ex-Underworld) koji se nalazi na adresi Ruzveltova 1 (podzemni prolaz kod Vukovog spomenika) će se održati veče posvećeno jednom od velikana alter rock scene, Ianu Curtisu, frontmenu legendarnih Joy Division, i to povodom 39. godišnjice njegove smrti. Joy Division su jedna od najvećih i najuticajnijih alter rock grupa svih vremena, a Ian Curtis je bio glavna okosnica grupe zahvaljujući svojim mračnim, poetskim tekstovima i originalnoj vokalnoj interpretaciji“, navodi se u saopštenju.

Zagrebačke ex-YU dark rock legende Phantasmagoria su baš na ovaj datum pre 30 godina održali prvi nastup u prepunom, tada kultnom zagrebačkom klubu O.K. Đuro Đaković, gde su u to vreme nastupali svi alternativni bandovi poput: KUD Idijota, Majki, Satana Panonskog, Mizara i mnogih drugih. Phantasmagoria će izvesti poseban program zasnovan na pretežno starim pesmama zbog proslave 30. godina benda i svog prvog nastupa, kao i poneku noviju pesmu ali i neizbežnu Joy Division obradu.

Kao specijalni gosti isto veče će nastupiti sve popularniji beogradski bend Asphalt Chant koji svoj zvuk temelje na dark i gothic sceni iz osamdesetih.

Nakon koncerta sledi dark party na kom će frontmen Phantasmagorie, inače poznati zagrebački DJ, Tomi Phantasma i frontamen grupe Asphalt Chant, DJ Alimpije puštati dark, post punk, new wave, gothic, electro, synthpop…

Vrata kluba se otvaraju u 21:00, a cena ulaznica će iznositi 300 dinara i moći će da se kupe samo na ulazu.

(SMP)

Komentari