Beogradski prog metal / djent sastav Destiny Potato objavio je danas lyric video za novi singl „Love Song“. Takođe je otkriven i datum izlaska debi albuma radnog naziva Lun, koji će u prodaji da se pojavi 13. maja.

Lider benda David Maxim Micić sumirao je dosadašnju karijeru benda, objasnišvi da su popularnost i očekivanja od ovog projekta u jednom trenutku prerasli i sam bend – nastup na Euroblast festivalu, a potom i ugovor sa Century Media Recordsom bilo je više nego što je klimava postava i izmene u istoj mogla da izdrži u proteklom periodu.

– Bio je to veoma težak period, stvoriti nešto iz ničega, u par meseci pronaći postavu za bend kako bismo nastupili na Euroblast festivalu, snimiti pesme… Century Media Records nam je ponudio fantastičan ugovor, i sve se dešavalo previše brzo, a mi u tom trenutku nismo prošli ni osnovne korake kao bend, nismo imali ideju šta želimo uopšte da radimo, kako želimo da izgledamo, kakvu poruku želimo da pošaljemo… Svo to uzbuđenje i hype prerasli su i bend, i album, i nismo se usudili da tada objavimo bilo šta. Danas, tri godine kasnije, osećam da je pravo vreme za Destiny Potato – rekao je David i dodao da DP peva o ljubavi, ovisnosti, snovima… životu, generalno gledano.

– Ono što je u stvari najstrašnije je to da nas 12.500 ljudi prati na Facebooku, a mi se tek spremamo da objavimo prvi singl sa predstojećeg albuma! Hype više nije tu, uspešno smo spustili loptu i konačno smo sazreli kao bend – kaže David.

Album će, prema njegovim rečima, biti objavljen 13. maja.

– To je cool album. Ja ga lično mrzim, uradio bih neke stvari mnogo bolje danas, ali moram da priznam da je dobar album – iskren je David.

Destiny Potato danas čine Aleksandra Đelmaš (vokali, klavir), David Maxim Micić (gitare, klavijature), Dušan Andrijašević (gitare), Bojan Kvočka (bas gitara) i Milan Jejina Jeqy (bubanj).

Poslušajte singl „Love Song“:

(SMP)

Komentari