Mud Factory, metal bend iz Vranja/Pančeva, pokrenuo je Indiegogo kampanju kako bi skupili sredstva za miks i master albuma u švedskom Fredman studiju, koji je u vlasništvu Fredrika Nordströma, poznatog po radu sa imenima poput Dimmu Borgir, Bring me the Horizon, Architects, At the Gates, Arch Enemy i drugim.

Sastav je tokom januara završio snimanje debi albuma The Sins of Our Fathers u studiju Devotion u Beogradu, i kako kažu, sada im je potrebno 2.500 dolara da se projekat realizuje do kraja.

„Sami smo finansirali ceo proces snimanja, a uz pomoć SOKOJ-a, prikupili smo još 1.000$. 2.500 je preostalo da platimo ceo miks i master albuma u Fredman studiju. Naš cilj je fleksibilan – svaka svota će nam značiti da bi došli što bliže ovom cilju. Koliko god sredstava prikupili, sve će i dalje biti iskorišćeno za istu svrhu. Zauzvrat, nudimo razne nagrade – pogledajte pod ‘perks’ i izaberite svoju“, objašnjavaju iz benda.

Mud Factory je osnovan 2012. u Vranju. Na trećoj svirci pobedili su na Zaječarskoj Gitarijadi. Nakon toga, osvojili su i Wacken Metal Battle za teritoriju Srbije, objavili dva EP-a i imali puno uspešnih nastupa širom Srbije, kao i u Makedoniji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH. Bend takođe organizuje i Factory Fest koji je pet puta bio održan u Pančevu i Vranju.

(SMP)

Komentari