Objavljena su imena poslednjih pet bendova koji će nastupiti u okviru petog Festivala srpskog podzemlja, 12. i 13. aprila u Novom Sadu.

The Stone – veterani domaće underground scene i najpoznatiji ekstremni bend van granica naše zemlje, po prvi put će nastupiti na FSP-u i svoje fanove počastiti surovim black metal zvukom.

Downstroy – groove metal velikani vraćaju se na FSP nakon nekoliko godina i sa sobom donose prepoznatljivu energiju svog zvuka, ali i novi album Clone, koji je nedavno objavljen.

Blankfile – jedan od najaktivnijih metalcore bendova ponovo će se popeti na jednu od FSP bina i fanovima predstaviti dinamičnu blendu metal i hardcore zvuka.

Slavina ljubavi – unikatna pojava na domaćoj UG sceni. Bend neguje old school post-punk zvuk sa primesama dark-wave pravca i publici će predstaviti svoju lucidno mračnu izvedbu ovog zvuka.

Vicery – novo ime na domaćoj sceni donosi progresivni death metal zvuk sa mnoštvom originalnih upliva i dinamičnim ženskim vokalom.

Ovom prilikom podsećamo sve vizelne umetnike da su prijave za učešće na festivalu moguće do 1. aprila, a više informacija dostupno je na FB stranici festivala.

Ulaznice za festival su u prodaji preko Gigstix i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500 dinara. Takođe, old school štampane fan-ulaznice su u prodaji u Mungos šopu (Novi Sad) kao i Felix šopu (Beograd) po istoj ceni.

Podsetimo, peti Festival srpskog podzemlja biće održan hali 6 Novosadskog sajma i delom je podržan od strane SKCNS kao i EPK.

(SMP)

Komentari