Novih šest bendova upravo je potvrđeno za nastup na petom izdanju Festivala srpskog podzemlja, koji će biti održan 12. i 13. aprila u Hali 6 Novosadskog sajma u tom gradu.

Reč je o bendovima Casillas (noise rock punk, Novi Sad), PLamen Večnosti (dark noise ambient, Zrenjanin), Northern Revival (stoner sludge metal, Novi Sad), PogonBGD (punk rock, Beograd), Reflection (melodic hardcore, Gornji Milanovac) i Po kratkom postupku (punk rock, Beška).

Na festivalu će da nastupi 16 bendova koji će se bez prekida smenjivati na dve bine.

Ulaznice za FSP su u prodaji putem Gigstix kao i Ticketvision prodajne mreže, po ceni od 500rsd. Takođe, oldschool štampane fan-ulaznice su u prodaji u Mungos šopu (Novi Sad) kao i Felix šopu (Beograd) po ceni od 500rsd.

Poziv vizuelnim umetnicima za učešće na festivalu

Organizatori Festivala srpskog podzemlja uputili su poziv svim vizuelnim umetnicima koji se osećaju kao pripadnici undergrounda da pošalju svoje radove i predstave se na ovogodišnjem festu.

“ Tema je kao i uvek slobodna, ali uz jedan uslov – format radova je ove godine određen, simbolično, formatima koverata. Odnosno, radovi moraju biti dimenzija ili spakovani tako da staju u neku od standardnih, poštanskih koverti. Poslati radovi – crteži, slike, digitalni printovi, kolaži, fotografije, poezija, tekstovi, stikeri, razglednice itd. biće deo prostorne instalacije posvećene fenomenu mejl-arta, pokretu koji je nastao 60-ih godina prošlog veka, među umetnicima koji su koristeći poštanska sredstva tragali za alternativnim neposrednijim načinima komunikacije, slanja svojih poruka svetu, stvarajući internacionalne mreže nezavisne od muzeja, galerija i ustaljenih institucionalnih sistema“, naveli su organizatori.

Postupak apliciranja je sledeći:

Potrebno je da zainteresovani pošalju prijavu sa naznakom ZA FSP IZLOŽBU, koja sadrži ime i prezime, broj telefona, na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kako bi dobili adresu za slanje radova. Uz prijavu potrebno je poslati po jednu fotografiju rada (do 100 dpi), naziv rada, dimenzije i po želji – kontakt/web prezentaciju (podatke koji će biti iskorišteni u katalogu).

Svaki autor može da pošalje do 10 radova u jednoj koverti standardnih dimenzija. Svi radovi moraju biti čitko potpisani na poleđini. Predlažemo da obratite pažnju i na kovertu koja takođe može da postane deo instalacije. Pored radova, u pismu, molimo vas, pošaljite na jednom papiru sledeće informacije:

  • Ime, prezime
  • Kontakt telefon
  • Imejl adresu
  • Poštansku adresu na koju vraćamo radove
  • Broj poslatih radova

Molimo vas, takođe, da navedene informacije pošaljete i na imejl adresu festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com kada pošaljete kovertu sa radovima poštom.

Ukoliko ste iz Novog Sada i niste u mogućnosti da pošaljete kovertu sa radovima poštom, možete je ostaviti u CD shopu “Mungos” (Zmaj Jovina 2). I u tom slučaju pošaljite gore navedene podatke na datu imejl adresu.

Rok za slanje prijava i dostavljanje radova je 1. april 2019.

Otvaranje izložbe biće 12. aprila 2019.

Izložbu će pratiti štampani materijal sa osnovnim informacijama o učesnicima i radovima.

(SMP)

Komentari