Bendovi Infest, Deadly Mosh, Numenor, Centurion, Hargor, Paganus Diabolous te projekat Urok, predstavili su ovih dana novi materijal.

„Under the Sign of Legion“ novi je singl deathrash metal sastava Infest, koji će se naći na istoimenom vinilnom izdanju čiji se izlazak očekuje u aprilu. Spot su snimili Angie Wild, Vidoje Vujatović i Stefon Radovanović, dok je pesma zabeležena u studiju Citadela.

Kragujevački Deadly Mosh objavio je singl „In Trance With Witch“ koji je snimljen prošle godine u studijima Garage i Češnjak u tom gradu. Pesmu je producirao i miksao Ivan Ilić Čili. Očekujemo uskoro novo izdanje ovih heavy/thrash/speed metalaca.

Epic black/power metal projekat Númenor predstavio je novu numeru nazvanu „Mirror, Mirror“. Inače, skoro je izašlo drugo, specijalno izdanje albuma Chronicles from the Realm Beyond (https://numenor-kingdom.bandcamp.com/album/chronicles-from-the-realms-beyond-2018) za Stygian Crypt Productions sa novim bukletom (Bob Živković) i dve bonus numere.

Beogradski heavy/ethno/prog metalci Centurion nastavili su sa predstavljanjem pesama sa nadolazećeg debi albuma. Pesma „Čistilište“ traje više od 11 minuta, a za potrebe spota korišćeni su isečci iz filma „Kabinet doktora Kaligarija“ (Das Cabinet des Dr. Caligari) iz 1920. godine. Miks i produkciju uradili su Luka Matković i bend.

Mladi niški projekat Hargor koji se kreće u power/viking/neo-classical/folk metal krugovima objavio je u prethodnom periodu dve demo trake „The Viking Way“ i „The Drakkar Song“. Projekat je nastao krajem 2015. godine, a čine ga pevačica Marijana Stojanović i gitaristi Miloš Kostov i Nikola Đorđević.

Pančevački one-man black metal bend Paganus Diabolous izbacio je numeru „Okovi“. O samoj numeri nemamo nikakvih informacija, osim da je artwork uradila Tamara Mitić.

Urok, projekat iza kojeg deluje Milan Rakić (May Result, ex-The Stone, Grom Records), održaće prvi javni performans “Hronologija mrtvih svetova – impuls 1”, 25. maja u klubu Elektropionir u Beogradu. Urok nam je predstavio deo svog kroz muzičko putovanje „Chronology of Dead Worlds – Impulse One“.

(SMP)

Komentari