Legendarni slovenački thrash metal sastav Sarcasm nastupiće na petom Festivalu srpskog podzemlja, koji će biti održan 12. i 13. aprila u Novom Sadu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što vam u prvoj objavi dela programa petog Festivala srpskog podzemlja možemo predstaviti sadržaj koji apsolutno oslikava duh nezavisnih krugova underground scene, njenu suštinu i važnost. To jeste neraskidiva saradnja između svih onih koji se osećaju kao pripadnici podzemnih krugova umetnosti, onih koji stvaraju pre svega motivisani iskrenim osećanjima i željama – navode organizatori.

Sarcasm postoje od 1987. godine i do sada su objavili šest studijskih albuma.

Zajedno sa bendom Sarcasm biće predstavljen i dokumentarac „Železne stopinje“ koji je prvi film ove vrste u Sloveniji i bavi se nastankom i počecima heavy metal pokreta u tadašnjoj jugoslovenskoj republici.

– Film su zajedno kreirali Jure Gorjanec i Denis Brnčić koji su na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni. Film je nedavno premijerno prikazan i na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu našeg festivala biće ekskluzivna premijera u Srbiji što nam čini veliku čast – kažu organizatori i dodaju da će autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala.

Festival srpskog podzemlja biće održan u hali 6 Novosadskog sajma i delom je podržan od strane SKCNS kao i EPK.

(SMP)

Komentari