Bendovi Centurion, Prisoner, Northern Revival, Strahor, Mržnja i 1389, predstavili su ovih dana novi materijal.

Dugo očekivani prvi singl sa debi albuma beogradskog heavy/ethno/prog metal sastava Centurion napokon je dostupan online. U pitanju je istoimena pesma „Centurion“, koja je snimljena u studiju Citadela. Izlazak albuma planiran je za 2019. godinu.

Beogradski thrash heavy metal sastav Prisoner objavio je spot za numeru „Košmar“, sa istoimenog EP-a čiji izlazak je najavljen za 15. decembar tekuće godine. Video je snimljen kod Spomenika neznanom junaku na Avali tokom jula meseca, a pesma je snimljena u Citadela Sound Production studiju. Video obradu i post produkciju potpisuje Elio Rigonat.

Novu postavu benda Prisoner čine pevač Dalibor Geci, gitaristi Mateja Cvetičanin i Dimitrije Čuturilo, basista Filip Simić i bubnjar Igor Kuzmanović.

Stoner/sludge metalci Northern Revival iz Novog Sada, predstavili su još jednu pesmu sa predstojećeg EP izdanja Electric Power Supply. Poslušajte/pogledajte lyric video za „Casket of Stars“ koja je zabeležena u studiju Piknik u tom gradu.

Strahor, black metal projekat koji predvodi Volkh, objaviće novi materijal Iz pepela svetlosti sa šest pesama koje nisu našle mesto na prethodnim zvaničnim izdanjima. Numere su snimane u periodu 2017/2018. CD će objaviti Barbatos Productions do kraja godine, dok će kasetno izdanje biti dostupno preko Les Creations Underground januara naredne godine. Poslušajte singlove „Iz pepela svetlosti“ i „Pad Arkone“.

Mržnja, one man black metal projekat istoimenog muzičara, ponovo je snimio pesmu „Apostol samoće 2.14“ koja je originalno objavljena kao singl 2014. godine.

Banjalučki black metal veteran Vožd Jovan Pogani snimio je spot za jednu od starijih numera svog benda 1389. Reč je o pesmi „Duhovi predaka (Spirit of the ancestors)“, a kako sve to izgleda i zvuči, proverite ispod.

(SMP)

Komentari