Američki sastav Black Tusk, uz podršku domaćih snaga In From the Cold i Tidal Yield, nastupiće 1. jula u zemunskom klubu Fest.

Black Tusk su osnovani 2005. u mestu Savana (Džordžija, SAD) i od početka funkcionišu kao trio u nepromenjenoj postavi: Andrew Fidler (gitara), Jonathan Athon (bas gitara) i James May (bubanj). Kombinujući sludge/stoner rifove sa punk ritmovima i elementima thrash metala, Black Tusk stvaraju sopstveni stil koji je teško kategorizovati. Po sopstvenim rečima oni ga opisuju kao „swamp metal“.

Iza njih su albumi The Fallen Kingdom (2007.), Passing Through Purgatory (2008.), Taste the Sin (2010.) i Set the Dial (2011.), te dva EP-a, When Kingdoms Fall (2005.) i aktuelni Tend no Wounds (2013).

In From the Cold je stoner/doom/sludge sastav osnovan 2007. godine. Za koji dan (14. aprila) im izlazi prvo LP izdanje Filth Bible za Miner, te je ovo i prilika za promociju istog.

Tidal Yield je bradati duo čiji su članovi poklonici kulta Mas’an+Rif te njemu u čast „prinose žrtve u vidu litara znoja prolivenih preko žica i palica u ključajućem transu dok publika, bina i razglas ne promene agregatno stanje“, ističe se u saopštenju.

Prvi deo karata po promotivnoj ceni od 600 dinara biće pušten u prodaju od ponedeljka 7. aprila na šanku kluba Fest (radnim danima 08-23h, vikendom od 20h, ako ima svirke) i u Felix shopu (radnim danima 10-20h, subotom 10-16h). Karte je moguće kupiti i na nastupu God Is An Astronaut 10. aprila u Božidarcu.

Organizator koncerta je Resetor Booking.

(SMP)

Komentari