Bendovi Desolation, Wolf’s Hunger, Tamerlan, The Lazarus Sign, Mangrov, Cape Fear, Moon i Vesela mašina, predstavili su ovih dana novi materijal.

Desolation, groove metalci iz Zrenjanina, objavili su prvi video spot u dosadašnjoj karijeri. Numera “Wake Up” snimljena je na turneji po Holandiji gde je promovisan album prvenac Pieces of Humanity.

Novosadski Wolf’s Hunger radi na novom albumu, a dok on ne izađe, bend je fanove obradovao singlom “Permafrost“. Za lyric video bio je zadužen gitarista benda Budimir Buda Živković.

Tamerlan, nesvakidašnji projekat koji Timurovim preseljenjem od nedavno ponovo fukncioniše iz Rusije, objavio je novu pesmu kao najavu za predstojeći album. U pitanju je pesma “Slave Under Will“ i naći će se na petom albumu Infinigrammaton. Album će uskoro biti potpuno završen a isti je ponovo sniman u studiju Duru u Novom Sadu.

Novi singl Podgoričana The Lazarus Sign zove se “Resurrection”. Za snimanje istog bio je zadužen gitarista benda Stefan Braunović koji je takođe radio i miks i mastering.

Mangrov je bend koji uspešno spaja neo-grunge i metal, a koji je osnovao Simo Bakoč 2013. godine. Bend je funkcionisao kao trojka i nakon nekoliko promena i koncerata, postao one-man projekat. Pesma “Ljubav“ snimljena je tokom marta u studiju Disorder u Nikšiću, pod produkcijskom palicom Vladimira Perišića (Nagual).

Smederevski projekat Cape Fear objavio je novi video-singl “Sacrifice”. Pesma i spot su snimani u Paradox studiju krajem prošlog meseca. Model u spotu je Ivana Jovanović, a za novi logo benda postarao se Borislav Kiković. Pesma je posvećena ranim radovima sastava My Dying Bride.

Instrumentalni space-rock sastav MOON objavio je debi album Maybe We’ll Come Back. Album je dostupan u digitalnoj formi putem svih relevantnijih servisa (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music, itd.).
Materijal je snimljen u zagrebačkom Chicken Sound Studiju, a za prvi singl, izabrana je numera „Lux Aeterna“, space-rock izvedba simfonijskog komada iz filma „Requiem For A Dream“.

Na kraju ovog pregleda, pomenimo i šaljivi punk-rock/metal sastav Vesela mašina koji, kako ekipa iz benda kaže, nastavlja „tamo gde su Rokeri s Moravu stali“.

Idejni tvorac celog projekta je Boža Friedman, jedan od osnivača kragujevačkih bendova Darkshines i Epilog. On je, kako se navodi, želeo da u godini kada Rokeri s Moravu slave 40. godina postojanja, podseti stare i upozna mlade generacije „sa radom najoriginalnije grupe na ovim prostorima“.

Za prvi singl odabrana je numera „U našega Rajka golema svirajka“, a u spotu se, kažu momci iz benda, na komičan način opisuje ozbiljan problem današnjice – nasilje nad muškarcima.

(SMP)

Komentari