Banjalučki Jelen Demofest najverovatnije će i ove godine biti održan na tvrđavi Kastel, potvrdili su organizatori.

Podsetimo, pomenuta lokacija bila je sporna zbog renoviranja tvrđave, pa su organizatori festivala, agencija Aquarius, u proteklom periodu tragali za alternativnim rešenjima.

– Sve druge opcije imale su određenih manjkavosti, pa će, ako sve bude kako treba, festival i ove godine biti održan na banjalučkoj tvrđavi. To još uvek nije potpuno sigurno, ali smo iz gradske uprave i od gradonačelnika Slobodana Gavranovića dobili usmenu garanciju da ćemo festival moći da izvedemo na Kastelu – istakla je Brana Janković, direktorka festivala.

Sedmi Jelen Demofest biće održan od 17. do 19. jula, ulaz će ponovo biti besplatan, a kompletan program biće poznat u narednim danima. I ove godine, uz festival su već tradicionalno Jelen pivo i kompanija m:tel, te Huawei.

Kada je reč o Jelen pivu, podsećamo da je za ovogodišnji festival realizovana posebna Jelen Demofest konzerva piva, čijom kupovinom direktno podržavate održavanje festivala.

jelendemofest2

Danas je, takođe, završeno glasanje na sajtu Demofesta, gde je publika birala tri benda koji su osvojili neka od pobedničkih mesta tokom proteklih godina održavanja festivala, pa su tako priliku da ponovo nastupe u gradu na Vrbasu dobili bendovi Aesthetic Empathy (Sarajevo), Tanker (Banja Luka) i Smoke Shakers (Kavadarci, Makedonija).

Ujedno je otvoren i konkurs za Najperspektivniji banjalučki bend, koji će da traje do 1. jula, a pobednik će da osvoji vrednu novčanu nagradu u iznosu od 1000 evra. Više informacija potražite na sajtu festivala.

Voditeljke ovogodišnjeg Jelen Demofesta biće Una Senić i Ida Prester.

(SMP)

Komentari