Kontraverzni ruski folk black metal sastav Satarial ponovo će posetiti Srbiju, gde će odsvirati nekoliko koncerata u cilju promocije aktuelnog albuma Blessed Brigit.

Prvi na redu je nastup u Novom Sadu 19. maja u kultnom klubu Dvorište. Sledi Požarevac 20. maja u klubu KB. Nakon toga, 22. maja bend je u kruševačkom klubu Zamajac, dok je poslednji koncert planiran za 23. maj u niškom klubu Blackstage.

Podsetimo, Satarial je osnovan davne 1989. godine pod imenom Ad Maiorum Satan Glorium, a 1993. godine menjaju ime u Satarial. Važe za pionire folk black metal zvuka u Rusiji.

Godine 1995. na ruskom festivalu Unholy Black Mass događa se incident i pokušaj ubistva članova benda. Tokom 1998. sastavu je u potpunosti zabranjeno delovanje u Rusiji (između ostalog, optuženi su da su teroristi koji su palili crkve i skrnavili groblja, a neki članovi su optuženi i za ubistva), sve do 2005. godine.

Jedini stalni članovi ovog benda su pevač i gitarista Lord Seth i njegova žena, bubnjarka Angelika Shmeleva. Bend je poznat i po svom nesvakidašnjem nastupu u kojem je jako prisustvo mističnih obreda erotike.

(SMP)

Komentari