Poznat je program prvog dana Festivala srpskog podzemlja, koji će ove godine premijerno biti održan u Novom Sadu, tačnije u klubu SKCNS Fabrika, 16. i 17. marta.

Kako saznajemo, prvi dan, 16. mart, biće posvećen muzičkim pravcima kao što su: dark, gothic, electro rock, experimental, a koji su neizostavni činiocimi underground subkulture, saoštili su organizatori.

Svoje nastupe za 16. mart potvrdili su:

Umbra – unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. „Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looperom. Umbra odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima.“

Sputnik – dobro poznato ime na novosadskoj underground sceni. Bend koji svoj elektro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80-ih.

Asphalt Chant – jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa uslediće nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, EBM i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata. Afterparty 16. marta biće propraćen nastupima DJ Akashe (koja će puštati svoj izbor Oldschool EBM, Anhalt EBM, Dark Wave, Electro zvuka) i DJ Nenada Bekvalca (koji će svoj set bazirati na Goth, Post Punk, Minimal Synth i Dark Wave zvuku).

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop!, koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj Goth kulturi.

(SMP)

Komentari